Missing Numbers

Missing Numbers is a very important topic for the students who are preparing for SSC, PCS, IAS, Banking and other competitive Exam  .

 

Directions(1-5):What should come in place of question mark (?) in the following number series?

Q1. 11, 10, 18, 51, 200, (?)
(a) 700
(b) 775
(c) 965
(d) 995

Q2. 161 , 164 , 179 , 242 , 497 , (?)
(a) 1530
(b) 1510
(c) 1520
(d) 1555

Q3. 122 , 170 , 290 , ?
(a) 469
(b) 355
(c) 222
(d) 362

Q4. PRLN , QSMO, ?
(a) RTNK
(b) RSNP
(c) RTNP
(d) KTNP

Q5. 2 ,3 , 8 , ?
(a) 64
(b) 63
(c) 20
(d) 16

Directions(6-9):In each of these questions, a number series is given. In each series, only one number is wrong number. Find out the wrong number.

Q6. 9050 , 5675 , 3478 , 2147 , 1418 , 1077 , 859
(a) 9050
(b) 859
(c) 5675
(d) 1077

Q7. 8 , 12 , 24 , 46 , 72 , 108 , 216
(a) 216
(b) 24
(c) 46
(d) 108

Q8. 7 , 12 , 40 , 226 , 1742 , 17854
(a) 17854
(b) 12
(c) 40
(d) 1742

Q9. ’34’ is related to ’12’ in the same way as ’59’ is related to
(a) 45
(b) 44
(c) 82
(d) 65
Directions : In each of the following questions, a series is given, with one or two term missing. Choose the correct alternative from the given ones that will complete the series.

Q10. P 3 C, R 5 F, T8I, V12L, ?
(a) X17M
(b) X16O
(c) Y17O
(d) X17O

  1. d
  2. c
  3. d
  4. c
  5. b
  6. d
  7. c
  8. d
  9. a
  10. d

View Answers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *