Synonyms

Synonyms 22 June 2017 for all competitive exams.

Synonyms are words that are similar, or have a related meaning, to another word. They can be lifesavers when you want to avoid repeating the same word over and over. Also, sometimes the word you have in mind might not be the most appropriate word, which is why finding the right synonym can come in handy.SYNONYMS is one of the most important part of English section in BANKING, SSC & Other Competitive Exams. It usually covers good marks in every  competitive exam .

1. Impromptu
(a) eloquently
(b) without preparation
(c) without enthusiasm
(d) with great force

2. Perpetual
(a) irritating
(b) constant
(c) unlimited
(d) recurrent

3. Redeem
(a) recover
(b) raise
(c) extend
(d) sufficient

4. Abundant
(a) considerable
(b) plentiful
(c) adequate
(d) sufficient

5. Infructuous
(a) meaningless
(b) unnecessary
(c) redundant
(d) fruitless

6. Apprehension
(a) eagerness
(b) fear
(c) hesitation
(d) excitement

7. Paranoid
(a) flattered by
(b) influenced by
(c) upset by
(d) obsessed with

8. Intervention
(a) interception
(b) interruption
(c) mediation
(d) meddling

9. Aberration
(a) eccentricity
(b) insanity
(c) disorder
(d) illusion

10. Disdain
(a) contempt
(b) disgust
(c) insolence
(d) displeasure

1. b
2. b
3. a
4. b
5. d
6. b
7. d
8. c
9. c
10. a

View Answers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *