Odd One Out

“Odd One Out”(Reasoning) for all upcoming competitive exams.

Directions (1-10): In each of the following questions, four words have been given, out of which three are alike is some manner and the fourth one is different. Choose out the odd one.

Q1.
(a) 8 (145) 9
(b) 5 (169) 12
(c) 7 (170) 11
(d) 9 (270) 15

Q2.
(a) credit
(b) bore
(c) acclaim
(d) solvency

Q3.
(a) Niger
(b) Colorado
(c) Mississippi
(d) Suez

Q4.
(a) 45, 27
(b) 30, 18
(c) 20, 10
(d) 15, 12

Q5.
(a) 21-49
(b) 24-64
(c) 25-54
(d) 81-36

Q6.
(a) EOU
(b) AOI
(c) UIE
(d) UKO

Q7.
(a) PRT
(b) ACE
(c) MOQ
(d) FHK

Q8.
(a) Neurologist
(b) Dentist
(c) Architect
(d) Paediatrician

Q9.
(a) 16-28
(b) 20-30
(c) 30-40
(d) 40-50

Q10.
(a) KP
(b) MR
(c) HR
(d) GL


1. (d)
2. (b)
3. (d)
4. (c)
5. (c)
6. (d)
7. (d)
8. (c)
9. (a)
10.(c)
View Answers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *