MCQ’S on Computer

MCQ’S on Computer 29th June 2017 for all competitive exams.

Computer is one of the most weighted topics for all the competitive exams. We are here with another set of TOP TEN Questions of Computer ,are very important for SSC (CGL/ MTS)and other upcoming competitive.

1. What do you call the translator which takes assembly language program as input & produce machine language code as output?
A) Compiler
B) Interpreter
C) Debugger
D) Assembler

2. Serial access memories are useful in applications where:
A) Data consists of numbers
B) Short access time is required
C) Each stored word is processed differently
D) Data naturally needs to flow in and out in serial form

3. In ________ mode, the communication channel is used in both directions at the same time?
A) Full-duplex
B) Simplex
C) Half-duplex
D) None of the above

4. Who invented Slide Rules?
A) John Napier
B) William Oughtred
C) Gottfried Leibnitz
D) Blaise Pascal

5. The proper definition of a modern digital computer is:
A) An electronic automated machine that can solve problems involving words and numbers
B) A more sophistic and modified electronic pocket calculator
C) Any machine that can perform mathematical operations
D) A machine that works on binary code

6. Memory is made up of:
A) Set of wires
B) Set of circuits
C) Large number of cells
D) All of these

7. Which of the following is the most powerful computers?
A) Mainframe Computer
B) Mini Computers
C) Micro Computers
D) Super Computers

8. Which of the printers used in conjunction with computers uses dry ink powder?
A) Daisy wheel printer
B) Line printer
C) Laser printer
D) Thermal printer

9. What is the path from which data flow in a computer system is known as:
A) Car
B) Bus
C) Truck
D) Road

10. Which term is used to describe RAM?
A) Dynamic RAM (DRAM)
B) Static RAM (SRAM)
C) Video RAM (VRAM)
D) All of the above

 

1-D
2-D
3-A
4-B
5-A
6-C
7-D
8-C
9-B
10-D

View Answers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *