DAILY GK UPDATES

DAILY GK UPDATES 29th June , 2017.

THESE QUESTIONS ARE BASED ON  NATIONAL AND INTERNATIONAL CURRENT EVENTS.READ THESE QUESTIONS TO ENHANCE YOUR KNOWLEDGE AND TO CRACK COMPETITIVE EXAMS.BEST OF LUCK FROM EDUCATION WORLD……..

1. The Nalanda University has signed MoU with which country for academic linkages and collaborations?
(a) Vietnam
(b) Japan
(c) South Korea
(d) North Korea

2. The 2017 G7 Environmental ministry meeting was held in which city?
(a) Bologna
(b) Paris
(c) New Delhi
(d) Barcelona

3. The world’s largest refinery and petrochemical complex will be set up in which Indian state?
(a) Punjab
(b) Chattisgarh
(c) Bihar
(d) Maharashtra

4. P N Bhagwati, who passed away recently, was associated with which field?
(a) Journalism
(b) Politics
(c) Law
(d) Film Industry

5. Who will be conferred with the 2017 Bhupen Hazarika National Award?
(a) Samudra Gupta Kashyap
(b) Yeshe Dorjee Thongchi
(c) Vinod Dua
(d) Jahnu Barua

6. Who has won the 2017 Man Booker International Prize?
(a) Ian Samsom
(b) Han Kang
(c) David Grossman
(d) Paul Beatty

7. Padmalaya Nanda has won the 2017 Little Miss Universe Internet beauty contest. She hails from which Indian state?
(a) Odisha
(b) Assam
(c) West Bengal
(d) Jharkhand

8. The Uttar Pradesh government has signed how much amount of ADB loan for improving roads in the state?
(a) Rs 2,500 crore
(b) Rs 2,050 crore
(c) Rs 1,250 crore
(d) Rs 1,950 crore

9. Who is the new President of International Economic Association (IEA)?
(a) Kaushik Basu
(b) Alaka Malwade
(c) H R Khan
(d) Raghuram Rajan

10. The Dudhwa National Park is located in which state?
(a Madhya Pradesh
(b) Uttar Pradesh
(c) Punjab
(d) J & K


1. c
2. a
3. d
4. c
5. b
6. c
7. a
8. d
9. a
10.b

View Answers

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *