Computer Questions Answers for SBI PO 2018

Computer Questions Answers for SBI PO 2018

Computer Questions Answers for SBI PO 2018 /Important Computer Questions for SBI PO 2018  /Computer Questions for SBI Clerk 2018 / Important Computer Questions for SBI PO 2018 & SBI Clerk 2018 /Important Computer Questions for SBI Clerk 2018 /Objective Computer Questions /MCQ’s on Computer Knowledge / Questions on Computer with Answers / Questions on Computer /Computer Questions and Answers / Basic Computer Questions /Important Computer Questions / Computer Questions / TOP TEN Questions on Computer/Important Question On Computer/ MCQ’S on Computer / Basic Computer Knowledge /Basic Computer Questions/ Computer Questions for SBI Clerk 2018 , SBI PO 2018 and all other Competitive Exams/ Computer Questions for all other Competitive Exams

Computer Questions Answers for SBI PO 2018

Computer Questions Answers for SBI PO 2018

Computer is one of the most weighted topics in all the competitive exams. We are here providing another set of TOP TEN Questions on Computer .These are very important for SBI Clerk 2018 Exam, SBI PO 2018 Exam ,Railway Exam, Bank Exams,SSC CGL 2018, Other SSC Exams, PPSC and other upcoming competitive exams.

Computer Questions Answers for SBI PO 2018

 

1. Artificial Intelligence is associated with which generation?
A) First Generation
B) Second Generation
C) Fifth Generation
D) Sixth Generation

 

2. One of a class of storage device devices that can access storage locations in any order is
A) DTE
B) DASD
C) DDE
D) DDE

 

3. The actual execution of instructions happens in
A) ALU
B) CU
C) Memory
D) None of above

 

4. Floppy disks are available in
A) Single side single density
B) Single side double density
C) Both of above
D) None of above

 

5. Which of the following is not electro-mechanical computer?
A) Z3
B) ABC
C) mark I
D) ENIAC

 

6. Which of the following is a programming language?
A) Lotus
B) Pascal
C) MS-Excel
D) Netscape

 

7. Which converts the user data into machine readable form?
A) input unit, output unit, control unit
B) central processing unit
C) output unit
D) decoder unit

 

8. In what respect human beings are superior to computers?
A) Diligence
B) Intelligence
C) Slavery
D) Reliability

 

9. As compared to the secondary memory, the primary memory of a computer is
A) Large
B) Cheap
C) Fast
D) Slow

 

10. The language that the computer can understand and execute is called
A) Machine language
B) Application software
C) System program
D) All of above

 

 

Competitive Exams Coaching :
Education World is providing comprehensive, expert and high level coaching for All Competitive Exams . Highly qualified faculty of each subject of Competitive Exams i.e Maths , Reasoning, English, General awareness is available at Education World .

Faculty members provide coaching using latest techniques along with that there is excellence study material prepared by highly qualified and experience staff. Regular practice tests for All Competitive Exams are also conducted. As per the need of students doubt clearance classes are also provided to All Competitive Exams students.

The tricks and shortcut methods being taught in Education World are very helpful to the students to crack Competitive Exams. Besides this, Individual attention is paid to each and every student. The students are provided with assignments and worksheets as their pattern.

As the mission of Education World is to impart value based education to one and all at affordable cost. So very low fee is charged from the students. The infrastructure of Education World is ultra modern and the faculty members are also using projector methods for teaching the students.
The vision of Education World is to shape up future leaders in all spheres of life. Education World has given uncountable selections since its inception w.e.f 26 May 2014 along with producing toppers in various competitive exams and education world will keep doing good work for the society in the coming years.

 

1-C
2-B
3-A
4-C
5-D
6-B
7-A
8-B
9-C
10-A

View Answers

 

 

 

Click here for General Study Material 

Click here for CSAT Study Material

English Study Material

Quantitative Aptitude Study Material

Reasoning Study Material

G.K  Material for Banking

Computer Study Material

Click here for G.K & Computer Quiz for all Competitive Exams

Quote of the Day

Previous year Question Papers for all competitive exams

Follow us on Facebook

 

Examination Calendar 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *