Current Affairs for SBI PO 2018 ,IBPS RRBs and All other Competitive Exams

Current Affairs for SBI PO 2018

Current Affairs for SBI PO 2018/ GK for SBI Clerk 2018/GK Questions for SBI PO 2018/ GK Questions for SBI Clerk 2018 /Current Affairs for SBI Clerk 2018 /Current Affairs March 2018 /Daily Current Affairs /Current Affairs / Current Affairs Questions / DAILY GK / DAILY GK UPDATES / Important GK Questions/ MCQs on G.K / General Knowledge Questions /GK Questions

Current Affairs for SBI PO 2018 : These questions are based on national and international current events. Read these questions to enhance your knowledge and to crack competitive exams like Railway Exams, SBI Clerk Exam and  etc. Best of luck from education world…………….

Current Affairs for SBI PO 2018

Current Affairs for SBI PO 2018 :

1.Which country is hosting the 2018 Asia and Oceania Region Inter-Governmental Ministerial meeting on anti-doping?
[A] India
[B] Australia
[C] Sri Lanka
[D] Nepal

 

2.Which state police have launched a mobile-based messenger application “Cop Connect” to provide real time information to police officers across the State?
[A] Karnataka
[B] Tamil Nadu
[C] Kerala
[D] Telangana

 

3.Who has been crowned Femina Miss India World 2018?
[A] Shreya Rao
[B] Anukreethy Vas
[C] Meenakshi Chaudhary
[D] Neelam Khurrana

 

4.The new digital initiative of HRD Ministry ‘National Digital Library of India (NDLI)’ has developed by which IIT institute?
[A] IIT Kharagpur
[B] IIT Kanpur
[C] IIT Kolkata
[D] IIT Bombay

 

5.Which country has recently withdrawn from the United Nations Human Rights Council (UNHR)?
[A] Australia
[B] Mexico
[C] Romania
[D] United States

 

6.Which state capital has been selected as 100th Smart City under the Smart Cities Mission?
[A] Guwahati
[B] Dispur
[C] Agartala
[D] Shillong

 

7.Which state government has launched a smartphone application ‘i-Hariyali’ to increase green cover across the state?
[A] Punjab
[B] Kerala
[C] Manipur
[D] Rajasthan

 

8.Which country to host the 2018 International Conference on Information and Communication Technology (ICT)?
[A] Brazil
[B] India
[C] Nepal
[D] South Africa

 

9.Which of the following countries to host the 23rd FIFA World Cup 2026?
[A] US,Canada and Mexico
[B] Brazil,Chile and Argentina
[C] Brazil,Mexico and Spain
[D] Thailand, Indonesia and Vietnam

 

10.Which Indian personality has been honoured with Japan’s prestigious Nikkei Asia Prize under ‘Culture and Community’ category?
[A] Narayan Murthy
[B] RaviShankar Prasad
[C] Narendra Modi
[D] Bindeshwar Pathak

 

 

 

Competitive Exams Coaching :
Education World is providing comprehensive, expert and high level coaching for All Competitive Exams . Highly qualified faculty of each subject of Competitive Exams i.e Maths , Reasoning, English, General awareness is available at Education World .

Faculty members provide coaching using latest techniques along with that there is excellence study material prepared by highly qualified and experience staff. Regular practice tests for All Competitive Exams are also conducted. As per the need of students doubt clearance classes are also provided to All Competitive Exams students.

The tricks and shortcut methods being taught in Education World are very helpful to the students to crack Competitive Exams. Besides this, Individual attention is paid to each and every student. The students are provided with assignments and worksheets as their pattern.

As the mission of Education World is to impart value based education to one and all at affordable cost. So very low fee is charged from the students. The infrastructure of Education World is ultra modern and the faculty members are also using projector methods for teaching the students.
The vision of Education World is to shape up future leaders in all spheres of life. Education World has given uncountable selections since its inception w.e.f 26 May 2014 along with producing toppers in various competitive exams and education world will keep doing good work for the society in the coming years.

 

 

 

1.C
2.D
3.B
4.A
5.D
6.D
7.A
8.C
9.A
10.D

View Answers

 

 

Online Test Series for Bank/SSC 

Click here for more Government Jobs

Quote of the Day

Previous year Question Papers for all competitive exams

Click here to view some Achievements of Education World  

English Study Material for Banking/SSC

Quantitative Aptitude Study Material for Banking/SSC

Reasoning Study Material for Banking/SSC

G.K  Material for Banking/SSC

Follow us on Facebook

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *