Daily Current Affairs for SBI Clerk 2018

Daily Current Affairs for SBI Clerk 2018

Daily Current Affairs for SBI Clerk 2018  /GK Questions for SBI Clerk 2018 /Daily Current Affairs for all Upcoming Competitve Exams / Current Affairs for SBI Clerk 2018 /Current Affairs April 2018 /Daily Current Affairs / Current Affairs / Current Affairs Questions / DAILY GK / DAILY GK UPDATES / Important GK Questions/ MCQs on G.K / General Knowledge Questions /GK Questions

Daily Current Affairs for SBI Clerk 2018 : These questions are based on national and international current events. Read these questions to enhance your knowledge and to crack competitive exams like Railway Exams, SBI Clerk Exam , Mai Bhago AFPI Entrance Exam ,PPSC , SSC and  etc. Best of luck from Education World…………….

Daily Current Affairs for SBI Clerk 2018

Daily Current Affairs for SBI Clerk 2018

1. The conference of Lieutenant Governors and Administrators of UTs has held in which city?
a. New Delhi
b. Pune
c. Port Blair
d. Hyderabad

 

2. The world’s largest solar park will come up in which Indian state?
a. Gujarat
b. Maharashtra
c. Punjab
d. Andhra Pradesh

 

3. Who has taken charge as the new secretary of the Press Council of India (PCI)?
a. Vibha Bhargava
b. Anupama Bhatnagar
c. K S Saraswat
d. Vijay Rupani

 

4. India’s first high-speed electric locomotive has been flagged off from which state?
a. UP
b. Uttarakhand
c. Himachal Pradesh
d. Bihar

 

5. India has recently signed pact with which country to promote mineral exploration?
a. Japan
b. Morocco
c. America
d. Singapore

 

6. Which state is hosting the 10th edition of a biennial exhibition of weapons and military hardware “DefExpo India- 2018”?
a. Himachal Pradesh
b. Kerala
c. Tamil Nadu
d. Maharashtra

 

7. Who has been appointed as the new Coast Guard Commander (Eastern Seaboard)?
a. KR Nautiyal
b. KS Sheoran
c. Sunny Rajput
d. Narendra Kumar

 

8. What is the theme of the 2018 National Safe Motherhood (NSM)?
a. Respectful Maternity Care
b. Safe Mother & Child
c. Care for Motherhood
d. Safe Motherhood

 

9. Which country is hosting the 2018 International Conference on Human Rights in South Asia?
a. India
b. China
c. Norway
d. Nepal

 

10. FSSAI has launched which project to address Vitamin D deficiencies (VDD) amongst youngsters?
a. Project Assembly in the Sunlight
b. Project Dhoop
c. Project Sun
d. Project Enjoy Sunlight

 

Competitive Exams Coaching :
Education World is providing comprehensive, expert and high level coaching for All Competitive Exams . Highly qualified faculty of each subject of Competitive Exams i.e Maths , Reasoning, English, General awareness is available at Education World .

Faculty members provide coaching using latest techniques along with that there is excellence study material prepared by highly qualified and experience staff. Regular practice tests for All Competitive Exams are also conducted. As per the need of students doubt clearance classes are also provided to All Competitive Exams students.

The tricks and shortcut methods being taught in Education World are very helpful to the students to crack Competitive Exams. Besides this, Individual attention is paid to each and every student. The students are provided with assignments and worksheets as their pattern.

As the mission of Education World is to impart value based education to one and all at affordable cost. So very low fee is charged from the students. The infrastructure of Education World is ultra modern and the faculty members are also using projector methods for teaching the students.
The vision of Education World is to shape up future leaders in all spheres of life. Education World has given uncountable selections since its inception w.e.f 26 May 2014 along with producing toppers in various competitive exams and education world will keep doing good work for the society in the coming years.

 

 

 

1. c
2. a
3. b
4. d
5. b
6. c
7. a
8. a
9. d
10. b

View Answers

 

 

 

Online Test Series for Bank/SSC 

Click here for more Government Jobs

Quote of the Day

Previous year Question Papers for all competitive exams

Click here to view some Achievements of Education World  

English Study Material for Banking/SSC

Quantitative Aptitude Study Material for Banking/SSC

Reasoning Study Material for Banking/SSC

G.K  Material for Banking/SSC

Follow us on Facebook

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *