Daily G.K Updates

DAILY GK UPDATES 20th  June 2017 for all competitive exams.

DAILY GK UPDATES 20th  June 2017.THESE QUESTIONS ARE BASED ON  NATIONAL AND INTERNATIONAL CURRENT EVENTS.READ THESE QUESTIONS TO ENHANCE YOUR KNOWLEDGE AND TO CRACK COMPETITIVE EXAMS.BEST OF LUCK FROM EDUCATION WORLD……..

1. Name the legendary poet and essayist who was recently conferred with the covetous Kalinga Literary Award for his work and contribution to literature at the 4th edition of Kalinga Literary Festival (KLF).
(a) Upendra Bhanja
(b) Jagmohan Das
(c) Ravi Kumar Karat
(d) Harprasad Das

2. Name the 12 year old girl from Odisha who was created history by becoming the youngest girl to bag the “Little Miss Universe Internet 2017” in Georgia.
(a) Kavita Sandhya
(b) Sakshi Tomar
(c) Padmalaya Nanda
(d) Anitya Somer

3. The Forbes list of World’s highest paid celebs is out. Name the person who has topped the list.
(a) Sean Combs
(b) Virat Kohli
(c) J.K Rewling
(d) Justin Beiber

4. The Reserve Bank of India has recently launches New Rs. 500 note with insert letter _____ .
(a) B
(b) A
(c) E
(d) O

5. The Human Resource Development department of which of the following government has signed on MoU with the British Council to enhance quality of education in the state.
(a) Assam
(b) Telangana
(c) Sikkim
(d) Andhra Pradesh

6. Group of Seven (G-7) Environment Ministers meeting was held recently in ______ .
(a) Canada
(b) U.S.A
(c) France
(d) Italy

7. Who is the author of 450 page book titled “Yug Purush, Bharat Ratna, Atal Ji”?
(a) Ramesh Pokhriyal
(b ) Veerapa Moliy
(c) Jairam Ramesh
(d) Shashi Tharoor

8. As per the recent ICC Ranking, Virat Kohli has been ranked no.1 ODI player. He has replaced _________ .
(a) David Warner
(b) AB de Villiers
(c) Quinten de Kock
(d) None of These

9. NASA has posthumously awarded the Exceptional Public Service Medal to ______, one of the world’s leading comet scientists.
(a) Gregory Jarvis
(b) Michael A Hearn
(c) Ellison S. Onizuka
(d) Judith A. Resnik

10. Which of the country is not the member of G-7 Group?
(a) France
(b) UK
(c) USA
(d) Russia


1. d
2. c
3. a
4. b
5. c
6. d
7. a
8. b
9. b
10. d
View Answers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *