DAILY GK for all Upcoming Competitive exams

DAILY GK

DAILY GK / DAILY GK UPDATES /Important GK Questions/ Current Affairs/ MCQs on G.K

DAILY GK  :THESE QUESTIONS ARE BASED ON  NATIONAL AND INTERNATIONAL CURRENT EVENTS.READ THESE QUESTIONS TO ENHANCE YOUR KNOWLEDGE AND TO CRACK COMPETITIVE EXAMS.BEST OF LUCK FROM EDUCATION WORLD…………….

DAILY GK  :These question of General Knowledge is very important and scoring for the students who are preparing for upcoming Bank Exams like IBPS RRBs, IBPS PO and other competitive Exam  (SSC CGL MAINS, SSC MTS, PCS, IAS, IB, NICL, ETC.).

DAILY GKDaily GK

DAILY GK UPDATES for all Upcoming Competitive exams.

1.Who will represent India in the annual summit of Shanghai Cooperation Organisation (SCO-2017) in Russia?
[A]NarendraModi
[B]RajnathSingh
[C]PiyushGoyal
[D]Sushma Swaraj

 

2.India has been declared free from trachoma, which is a contagious bacterial infection of which part of human body?
[A]Nose
[B]Ear
[C]Eye
[D]Neck

 

3.Which country to host the 7th International Military Sports Council (CISM) Military World Games – 2019?
[A]India
[B]Russia
[C]China
[D]South Korea

 

4.Who has been sworn-in as the new President of Republic of Kenya?
[A]AbdubaDida
[B]WilliamRuto
[C]UhuruKenyatta
[D]Raila Odinga

 

5.Which Indian athlete has won bronze at 2017 Indoor Archery World Cup Stage 2 tournament?
[A]AnkitaBhakat
[B]NivethaGanesan
[C]LaishramBombaylaDevi
[D]Deepika Kumari

 

6.Who is leading the Indian delegation at the 11th Ministerial conference of the World Trade Organization (WTO)?
[A]SushmaSwaraj
[B]RadhaMohanSingh
[C]NarendraSinghTomar
[D]Suresh Prabhu

 

7.Who has been appointed as the new Executive Director of Reserve Bank of India (RBI)?
[A]UmaShankar
[B]MeenaHemchandra
[C]DeepaliPantJoshi
[D]BP Kanungo

 

8.Which country hosted the 2nd second UNWTO/UNESCO World Conference on Tourism and Culture?
[A]India
[B]Israel
[C]Oman
[D]China

 

9.The 2017 National Energy Conservation Day (NECD) is celebrated on which date in India?
[A]December14
[B]December1
[C]December15
[D]December 16

 

10.Which state has become the India’s first state to offer free e-mail address in Hindi to its residents?
[A]Rajasthan
[B]UttarPradesh
[C]MadhyaPradesh
[D]Jharkhand

 

11.Which country has become the world’s first country to end national radio broadcasts on FM network?
[A]Switzerland
[B]Norway
[C]Denmark
[D]Britain

 

12.India has signed how much amount of loan agreement with the World Bank (WB) for SANKALP project?
[A]$350million
[B]$450million
[C]$250million
[D]$550 million

 

13.The Tuirial Hydroelectric Power Project (HEPP) is located in which state?
[A]AndhraPradesh
[B]Tripura
[C]Mizoram
[D] Sikkim

 

14.Who is the newly appointed director of National Institute of Nutrition (NIN)?
[A]DikshaJain
[B]RHemalatha
[C]KirtiChandra
[D]Atul Dubey

 

15.The 2017 Vijay Diwas is observed on which date on India?
[A]December15
[B]December17
[C]December16
[D]December 18

 

16.Kanchanmala Pande has become the first Indian to win gold at the World Para Swimming Championship 2017. She hails from which state?
[A]Kerala
[B]Maharashtra
[C]Karnataka
[D]Odisha

 

17.Who has been appointed as the new Ambassador of India to Turkmenistan?
[A]GajendraSinghShekhawat
[B]AzarA.H.Khan
[C]NKSingh
[D]Arvind Mehta

 

18.Who has won the 2017 Ballon d’Or award for the year’s best player?
[A]LionelMessi
[B]GianluigiBuffon
[C]LukaModric
[D]Cristiano Ronaldo

 

19.Which Indian monument has been named 2nd best UNESCO world heritage site in the world, as per new survey of travel portal TripAdvisor?
[A]RedFort
[B]CharMinar
[C]TajMahal
[D]Ajanta Caves

 

20.Alappuzha has been included in top 5 global cities by the UNEP list to successfully manage solid waste. It is located in which state?
[A]Goa
[B]Kerala
[C]TamilNadu
[D]Karnataka

 

Competitive Exams Coaching :
Education World is providing comprehensive, expert and high level coaching for All Competitive Exams . Highly qualified faculty of each subject of Competitive Exams i.e Maths , Reasoning, English, General awareness is available at Education World .

Faculty members provide coaching using latest techniques along with that there is excellence study material prepared by highly qualified and experience staff. Regular practice tests for All Competitive Exams are also conducted. As per the need of students doubt clearance classes are also provided to All Competitive Exams students.

The tricks and shortcut methods being taught in Education World are very helpful to the students to crack Competitive Exams. Besides this, Individual attention is paid to each and every student. The students are provided with assignments and worksheets as their pattern.

As the mission of Education World is to impart value based education to one and all at affordable cost. So very low fee is charged from the students. The infrastructure of Education World is ultra modern and the faculty members are also using projector methods for teaching the students.
The vision of Education World is to shape up future leaders in all spheres of life. Education World has given uncountable selections since its inception w.e.f 26 May 2014 along with producing toppers in various competitive exams and education world will keep doing good work for the society in the coming years.

 

1.D
2.C
3.C
4.C
5.D
6.D
7.A
8.C
9.A
10.A
11.B
12.C
13.C
14.B
15.C
16.B
17.B
18.D
19.C
20.B

View Answers

 

 

Online Test Series for Bank/SSC 

Click here for more Government Jobs

Quote of the Day

Previous year Question Papers for all competitive exams

Click here to view some Achievements of Education World  

English Study Material for Banking/SSC

Quantitative Aptitude Study Material for Banking/SSC

Reasoning Study Material for Banking/SSC

G.K  Material for Banking/SSC

Follow us on Facebook

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *