GK Questions

GK Questions Sports

GK Questions

DAILY GK / DAILY GK UPDATES /Important GK Questions/ Current Affairs/ MCQs on G.K

GK Questions :THESE QUESTIONS ARE BASED ON  NATIONAL AND INTERNATIONAL CURRENT EVENTS.READ THESE QUESTIONS TO ENHANCE YOUR KNOWLEDGE AND TO CRACK COMPETITIVE EXAMS.BEST OF LUCK FROM EDUCATION WORLD…………….

GK Questions :These question of General Knowledge is very important and scoring for the students who are preparing for upcoming Bank Exams like IBPS RRBs, IBPS PO and other competitive Exam  (SSC CGL MAINS, SSC MTS, PCS, IAS, IB, NICL, ETC.).

GK Questions

GK Questions for all Upcoming Competitive exams.

 

1.Which film has won the Golden Peacock award for the Best Film at the International Film Festival of India (IFFI-2017)?
[A] 120 Beats Per Minute
[B] Take Off
[C] Angels Wear White
[D] Dark Skull
2.The combined military exercise “Ajeya Warrior- 2017” has started between India and which country?
[A] United States
[B] Germany
[C] Malaysia
[D] United Kingdom

 

3.The 18th Hornbill festival 2017 has started in which state?
[A] Manipur
[B] Nagaland
[C] Tripura
[D] Assam

 

4.What is the theme of 2017 World AIDS day (WAD)?
[A] Getting to Zero: Zero new HIV infections
[B] Leave no one behind
[C] Universal Access and Human Rights
[D] Right to health

 

5.Which state government will set up the world’s first IT Campus for differently-abled persons?
[A] Uttar Pradesh
[B] Telangana
[C] Punjab
[D] Odisha

 

6.India has recently re-elected to the Council of the International Maritime Organisation (IMO). Where is the headquarters of IMO?
[A] New York
[B] Berlin
[C] London
[D] Warsaw

 

7.Which Indian athlete has won bronze at 2017 Indoor Archery World Cup Stage 2 tournament?
[A] Ankita Bhakat
[B] Nivetha Ganesan
[C] Laishram Bombayla Devi
[D] Deepika Kumari

 

8. Mohamad Al Jounde has been honoured with the International Children’s Peace Prize 2017. He hails from which country?
[A] United Arab Emirates
[B] Syria
[C] Liberia
[D] Philippines

 

9. Which Indian cricketer has launched UNICEF-ICC’s adolescent campaign “Power of Sports to Shape the Future of Adolescents”?
[A] Yuvraj Singh
[B] Virat Kohli
[C] M S Dhoni
[D] Sachin Tendulkar

 

10.Who has been named Person of the Year for 2017 by the Time magazine?
[A] The Whistleblowers
[B] The Protesters
[C] The Dreamers
[D] The Silence Breakers

 

Competitive Exams Coaching :
Education World is providing comprehensive, expert and high level coaching for All Competitive Exams . Highly qualified faculty of each subject of Competitive Exams i.e Maths , Reasoning, English, General awareness is available at Education World .

Faculty members provide coaching using latest techniques along with that there is excellence study material prepared by highly qualified and experience staff. Regular practice tests for All Competitive Exams are also conducted. As per the need of students doubt clearance classes are also provided to All Competitive Exams students.

The tricks and shortcut methods being taught in Education World are very helpful to the students to crack Competitive Exams. Besides this, Individual attention is paid to each and every student. The students are provided with assignments and worksheets as their pattern.

As the mission of Education World is to impart value based education to one and all at affordable cost. So very low fee is charged from the students. The infrastructure of Education World is ultra modern and the faculty members are also using projector methods for teaching the students.
The vision of Education World is to shape up future leaders in all spheres of life. Education World has given uncountable selections since its inception w.e.f 26 May 2014 along with producing toppers in various competitive exams and education world will keep doing good work for the society in the coming years.

 

1.A
2.D
3.B
4.D
5.B
6.C
7.D
8.B
9.A
10.D

View Answers

 

 

Online Test Series for Bank/SSC 

Click here for more Government Jobs

Quote of the Day

Previous year Question Papers for all competitive exams

Click here to view some Achievements of Education World  

English Study Material for Banking/SSC

Quantitative Aptitude Study Material for Banking/SSC

Reasoning Study Material for Banking/SSC

G.K  Material for Banking/SSC

Follow us on Facebook

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *