GK Questions for IBPS RRBs 2018 & others Bank Exams ,SSC Exams,Govt. Exams, etc

GK Questions for IBPS RRB 2018

GK Questions for IBPS RRBs 2018 ,Current Affairs for Bank Exams ,August Current Affairs ,Daily GK Questions for IBPS RRBs 2018 ,Daily GK Questions for IBPS RRBs 2018 , Current Affairs for IBPS RRBs 2018 , GK for Bank Exams 2018,GK Questions for Bank Exams 2018,Daily Current Affairs,Current Affairs ,Current Affairs Questions, DAILY GK, DAILY GK UPDATES ,Important GK Questions, MCQs on G.K ,General Knowledge Questions ,GK Questions

GK Questions for IBPS RRBs 2018 :These questions are based on national and international current events. Read these questions to enhance your knowledge and to crack competitive exams like IBPS RRBs ,SSC Exams, IBPS PO 2018, IBPS Clerk 2018, IAS, UPSC, PCS,  Railway Exams and  etc. Best of luck from Education World…………….

GK Questions for IBPS RRBs 2018

GK Questions for IBPS RRBs 2018

1.Who was the recipient of Outstanding Parliamentarian Award for 2013?
a)  Najma Heptullah
b)  Bhartruhari Mahtab
c)  Hukum Dev Narayan
d)  Ghulam Nabi Azad

 

2.What is the current repo rate, as per 3rd bi-monthly monetary policy review of 2018-19 of the Reserve Bank of India (RBI)?
a)  6.50%
b)  6.00%
c)  6.25%
d)  6.75%

 

3.Who will be India’s flag-bearer in the opening ceremony of the 2018 Asian Games?
a)  Hima Das
b)  Neeraj Chopra
c)  Manika Batra
d)  M. R. Poovamma

 

4.What is the current number of India’s Biosphere reserves included in the World Network of Biosphere Reserves?
a)  8
b)  9
c)  10
d)  11

 

5.Who has been appointed as the new chairperson of the National Commission for Women (NCW)?
a)  Lalitha Kumaramangalam
b)  Jayanti Patnaik
c)  Alphons Kannanthanam
d)  Rekha Sharma

 

6.India’s first all-woman Special Weapons and Tactics (SWAT) team for anti-terrorist operations has been inducted in which state / UT police ?
a)  Karnataka Police
b)  Delhi Police
c)  Kerala Police
d)  Assam Police

 

7.Which Indian film bagged the best film award at the 3rd edition of the BRICS Film Festival 2018?
a)  Village Rockstars
b)  Sinjar
c)  Bhanayakam
d)  Newton

 

8.Who has been named the first-ever female High Court Chief Justice of Pakistan?
a)  Asifa Quraishi
b)  Riffat Hassan
c)  Maria Ulfah
d) Tahira Safdar

 

9.The Reserve Bank of India (RBI) will soon issue new 100 Rupee notes with motif of which UNESCO World Heritage site?
a)  Sanchi Stupa
b)  Rani Ki Vav
c)  Hampi
d)  Konark

 

10.The Union government has constituted which high-level committee to suggest laws against mob lynching and violence?
a)  A.K. Dhasmana Committee
b)  Rajiv Gauba Committee
c)  Bhaskar Khulbe Committee
d)  Inderjit Singh Committee

 

 

 

Competitive Exams Coaching :
Education World is providing comprehensive, expert and high level coaching for All Competitive Exams . Highly qualified faculty of each subject of Competitive Exams i.e Maths , Reasoning, English, General awareness is available at Education World .

Faculty members provide coaching using latest techniques along with that there is excellence study material prepared by highly qualified and experience staff. Regular practice tests for All Competitive Exams are also conducted. As per the need of students doubt clearance classes are also provided to All Competitive Exams students.

The tricks and shortcut methods being taught in Education World are very helpful to the students to crack Competitive Exams. Besides this, Individual attention is paid to each and every student. The students are provided with assignments and worksheets as their pattern.

As the mission of Education World is to impart value based education to one and all at affordable cost. So very low fee is charged from the students. The infrastructure of Education World is ultra modern and the faculty members are also using projector methods for teaching the students.
The vision of Education World is to shape up future leaders in all spheres of life. Education World has given uncountable selections since its inception w.e.f 26 May 2014 along with producing toppers in various competitive exams and education world will keep doing good work for the society in the coming years.

 

 

 

1. a
2. a
3. b
4. d
5. d
6. b
7. d
8. d
9. b
10. b

View Answers

 

 

Online Test Series for Bank/SSC 

Click here for more Government Jobs

Quote of the Day

Previous year Question Papers for all competitive exams

Click here to view some Achievements of Education World  

English Study Material for Banking/SSC

Quantitative Aptitude Study Material for Banking/SSC

Reasoning Study Material for Banking/SSC

G.K  Material for Banking/SSC

Follow us on Facebook

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *