GK Questions for SBI PO 2018, SBI Clerk 2018, IBPS RRBs 2018 & all other competitive exams

GK Questions for SBI PO 2018

GK Questions for SBI PO 2018/ GK Questions for SBI Clerk 2018 /Current Affairs for SBI Clerk 2018 /Current Affairs March 2018 /Daily Current Affairs /Current Affairs / Current Affairs Questions / DAILY GK / DAILY GK UPDATES / Important GK Questions/ MCQs on G.K / General Knowledge Questions /GK Questions

GK Questions for SBI PO 2018 : These questions are based on national and international current events. Read these questions to enhance your knowledge and to crack competitive exams like Railway Exams, SBI Clerk Exam and  etc. Best of luck from education world…………….

GK Questions for SBI PO 2018

GK Questions for SBI PO 2018

1.The first official World Bicycle Day (WBD-2018) is observed on which date?
[A] June1
[B] June2
[C] June3
[D] June 4

 

2.Indian Navy has recently rescued 38 stranded Indians from cyclone hit Socotra Island. The Island is located in which country?
[A] Egypt
[B] SaudiArabia
[C] Yemen
[D] Oman

 

3.Which state government has launched the scheme “Gopabandhu Sambadika Swasthya Bima Yojana” for journalists?
[A] Punjab
[B] Odisha
[C] Jharkhand
[D] Assam

 

4.Kendrick Lamar has been honoured with the 2018 Pulitzer Prize for music. He belongs to which country?
[A] SouthAfrica
[B] UnitedStates
[C] Russia
[D] Egypt

 

5.India’s first advanced DNA forensic laboratory will come up in which city?
[A] Mumbai
[B] Kolkata
[C] Chandigarh
[D] Guwahati

 

6.What is the India’s rank in the Save the Children’s “End of Childhood Index 2018”?
[A] 116th
[B] 113th
[C] 118th
[D] 110th

 

7.Who has been appointed a new Deputy Governor of the Reserve Bank of India (RBI)?
[A] B.Shriram
[B] M.KJain
[C] KishorPirajiKharat
[D] Basant Seth

 

8.What is the current repo rate in the second bi-monthly monetary policy review of RBI for FY19?
[A] 6.25%
[B] 6.50%
[C] 6.00%
[D] 6.75%

 

9.Who will be honoured with the IIFA Lifetime Achievement award at the 19th edition of International Indian Film Academy (IIFA-2018)?
[A] Dharmendra
[B] ShatrughanSinha
[C] AnupamKher
[D] Jeetendra

 

10.Which variety of pineapple has been declared as the state fruit of Tripura?
[A] Jaldhup
[B] Charlotte
[C] Queen
[D] Kew

 

 

 

 

Competitive Exams Coaching :
Education World is providing comprehensive, expert and high level coaching for All Competitive Exams . Highly qualified faculty of each subject of Competitive Exams i.e Maths , Reasoning, English, General awareness is available at Education World .

Faculty members provide coaching using latest techniques along with that there is excellence study material prepared by highly qualified and experience staff. Regular practice tests for All Competitive Exams are also conducted. As per the need of students doubt clearance classes are also provided to All Competitive Exams students.

The tricks and shortcut methods being taught in Education World are very helpful to the students to crack Competitive Exams. Besides this, Individual attention is paid to each and every student. The students are provided with assignments and worksheets as their pattern.

As the mission of Education World is to impart value based education to one and all at affordable cost. So very low fee is charged from the students. The infrastructure of Education World is ultra modern and the faculty members are also using projector methods for teaching the students.
The vision of Education World is to shape up future leaders in all spheres of life. Education World has given uncountable selections since its inception w.e.f 26 May 2014 along with producing toppers in various competitive exams and education world will keep doing good work for the society in the coming years.

 

 

 

1. C
2. C
3. B
4. B
5. C
6. B
7. B
8. A
9. C
10. C

View Answers

 

 

 

Online Test Series for Bank/SSC 

Click here for more Government Jobs

Quote of the Day

Previous year Question Papers for all competitive exams

Click here to view some Achievements of Education World  

English Study Material for Banking/SSC

Quantitative Aptitude Study Material for Banking/SSC

Reasoning Study Material for Banking/SSC

G.K  Material for Banking/SSC

Follow us on Facebook

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *