GK Questions Sports for SBI PO ,SBI Clerk, IBPS RRbs,SSC CGL 2018 & All other Competitive Exams

GK Questions Sports

GK Questions Sports /GK Questions Sports based / Sports GK Questions / GK Question based on Sports /Important GK Question for SBI PO 2018/ GK Question for SBI PO 2018 /GK Question for SBI Clerk 2018 /GK Question Sports based for SBI Clerk 2018 /Current Affairs March 2018 /Daily GK Questions /GK Questions / DAILY GK / DAILY GK UPDATES / Important GK Questions/ MCQs on GK Questions Sports/ General Knowledge Questions /GK Questions Sports for SBI PO 2018, SBI Clerk 2018 /GK Questions Sports for all other upcoming Competitive Exams 

GK Questions Sports :

These questions are based on national and international current Sports events. Read these questions to enhance your knowledge and to crack competitive exams like SSC CGL 2018, SBI Clerk 2018, IBPS RRBs, SBI PO 2018, Railway Exams, and  etc. Best of luck from education world…………….

GK Questions Sports

GK Questions Sports for all upcoming competitive exams :

1.Which will host 2020 Olympic games?
a) Paris
b) S. Korea
c) Japan
d) China

 

2.Olympic Symbol comprises five circular rings of different colors, choose the odd one from given options
a) Green
b) Grey
c) Blue
d) Yellow

 

3.Total number of medals India won in 2016 Paralympic Game
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4

 

4.The headquarter of International Olympic Committee is located in which of the following country
a) Switzerland
b) England
c) Dubai
d) Spain

 

5.First Olympic games held in which year
a) 1894
b) 1895
c) 1896
d) 1888

 

6.Name the first Indian women to win a medal for India in Olympic Games
a) Deepa Malik
b) Karnam Malleshwari
c) Sakshi Malik
d) Saina Nehwal

 

7.2016 Olympic Games held in
a) England
b) France
c) Russia
d) Brazil

 

8.Which of the following country in the medal tally of 2018 Winter Olympic games?
a) Norway
b) Sweden
c) Russia
d) Denmark

 

9.Name the first women to qualify for Olympic Games in Gymnastics
a) Deepika Pallikal
b) Tejaswani Rai
c) Babita Phogat
d) Deepa Karmakar

 

10.In which year Indian Hockey Team participated in Olympic Games?
a) 1920
b) 1913
c) 1928
d) 1900

 

11. Name the first Indian to win a gold medal for india in Olympics
a) Devendra Jhajharia
b) Abhinav Bindra
c) Sushil Singh
d) Major Dhyanchand

 

12. Mariyapan Thangavelu won gold for India in 2016 Paralympic in which game
a) High jump
b) Swimming
c) Javelin Throw
d) Discus Throw

 

 

Competitive Exams Coaching :
Education World is providing comprehensive, expert and high level coaching for All Competitive Exams . Highly qualified faculty of each subject of Competitive Exams i.e Maths , Reasoning, English, General awareness is available at Education World .

Faculty members provide coaching using latest techniques along with that there is excellence study material prepared by highly qualified and experience staff. Regular practice tests for All Competitive Exams are also conducted. As per the need of students doubt clearance classes are also provided to All Competitive Exams students.

The tricks and shortcut methods being taught in Education World are very helpful to the students to crack Competitive Exams. Besides this, Individual attention is paid to each and every student. The students are provided with assignments and worksheets as their pattern.

As the mission of Education World is to impart value based education to one and all at affordable cost. So very low fee is charged from the students. The infrastructure of Education World is ultra modern and the faculty members are also using projector methods for teaching the students.
The vision of Education World is to shape up future leaders in all spheres of life. Education World has given uncountable selections since its inception w.e.f 26 May 2014 along with producing toppers in various competitive exams and education world will keep doing good work for the society in the coming years.

 

 

 

1. c
2. b
3. d
4. a
5. c
6. b
7. d
8. a
9. d
10.c
11. b
12. a

View Answers

 

 

 

Online Test Series for Bank/SSC 

Click here for more Government Jobs

Quote of the Day

Previous year Question Papers for all competitive exams

Click here to view some Achievements of Education World  

English Study Material for Banking/SSC

Quantitative Aptitude Study Material for Banking/SSC

Reasoning Study Material for Banking/SSC

G.K  Material for Banking/SSC

Follow us on Facebook

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *