Important Computer Questions for SBI Clerk 2018

Important Computer Questions for SBI Clerk 2018

Important Computer Questions for SBI Clerk 2018 /Objective Computer Questions /MCQ’s on Computer Knowledge / Questions on Computer with Answers / Questions on Computer /Computer Questions and Answers / Basic Computer Questions /Important Computer Questions / Computer Questions / TOP TEN Questions on Computer / Important Question On Computer/ MCQ’S on Computer / Basic Computer Knowledge

Important Computer Questions for SBI Clerk 2018

Important Computer Questions for SBI Clerk 2018 : Computer is one of the most weighted topics in all the competitive exams. We are here providing another set of TOP TEN Questions on Computer .These are very important for SBI Clerk 2018 Exam,Railway Exam,  IBPS PO, IBPS RRBs, SSC (CGL/ MTS), PCS, IAS,  and other upcoming competitive exams.

Important Computer Questions for SBI Clerk 2018

 

1. In latest generation computers, the instructions are executed :
A) Parallel only
B) Sequentially only
C) Both sequentially and parallel
D) All of above

 

2. Which of the following memory medium is not used as main memory system?
A) Magnetic core
B) Semiconductor
C) Magnetic tape
D) Both a and b

 

3. An online backing storage system capable of storing larger quantities of data is :
A) CPU
B) Memory
C) Mass storage
D) Secondary storage

 

4. A kind of serial dot-matrix printer that forms characters with magnetically-charged ink sprayed dots is called :
A) Laser printer
B) Ink-jet printer
C) Drum printer
D) Chan printer

 

5. Which of the following does not affect the resolution of a video display image?
A) Bandwidth
B) Raster scan rage
C) Vertical and horizontal lines of resolution
D) Screen size

 

6. Which of the following printing devices an output composed of a series of data?
A) Wire matrix printer
B) Band printer
C) Wang image printer
D) Both a and c

 

7. Which of the following is an example of fifth generation computer?
A) PIM/m
B) ICL 2950
C) IBM 1401
D) None of above

 

8. Magnetic disks are the most popular medium for :
A) Direct access
B) Sequential access
C) Both of above
D) None of above

 

9. Which of the following is not a third generation computer?
A) IBM 360
B) IBM 1401
C) PDP-8
D) HP2115

 

10. The number of records contained within a block of data on magnetic tape is defined by the
A) Block definition
B) Record contain clause
C) Blocking factor
D) Record per block

 

 

Competitive Exams Coaching :
Education World is providing comprehensive, expert and high level coaching for All Competitive Exams . Highly qualified faculty of each subject of Competitive Exams i.e Maths , Reasoning, English, General awareness is available at Education World .

Faculty members provide coaching using latest techniques along with that there is excellence study material prepared by highly qualified and experience staff. Regular practice tests for All Competitive Exams are also conducted. As per the need of students doubt clearance classes are also provided to All Competitive Exams students.

The tricks and shortcut methods being taught in Education World are very helpful to the students to crack Competitive Exams. Besides this, Individual attention is paid to each and every student. The students are provided with assignments and worksheets as their pattern.

As the mission of Education World is to impart value based education to one and all at affordable cost. So very low fee is charged from the students. The infrastructure of Education World is ultra modern and the faculty members are also using projector methods for teaching the students.
The vision of Education World is to shape up future leaders in all spheres of life. Education World has given uncountable selections since its inception w.e.f 26 May 2014 along with producing toppers in various competitive exams and education world will keep doing good work for the society in the coming years.

 

1-C
2-C
3-C
4-B
5-D
6-D
7-A
8-C
9-B
10-C

View Answers

 

 

 

Click here for General Study Material 

Click here for CSAT Study Material

English Study Material

Quantitative Aptitude Study Material

Reasoning Study Material

G.K  Material for Banking

Computer Study Material

Click here for G.K & Computer Quiz for all Competitive Exams

Quote of the Day

Previous year Question Papers for all competitive exams

Follow us on Facebook

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *