Important Computer Questions for SBI PO 2018, SBI Clerk 2018,SSC CGL 2018 & All Competitive Exams

Important Computer Questions for SBI PO 2018

Important Computer Questions for SBI PO 2018  /Computer Questions for SBI PO 2018 /Computer Questions for SBI Clerk 2018 / Important Computer Questions for SBI PO 2018 & SBI Clerk 2018 /Important Computer Questions for SBI Clerk 2018 /Objective Computer Questions /MCQ’s on Computer Knowledge / Questions on Computer with Answers / Questions on Computer /Computer Questions and Answers / Basic Computer Questions /Important Computer Questions / Computer Questions / TOP TEN Questions on Computer/Important Question On Computer/ MCQ’S on Computer / Basic Computer Knowledge /Basic Computer Questions/ Computer Questions for SBI Clerk 2018 , SBI PO 2018 and all other Competitive Exams/ Computer Questions for all other Competitive Exams

Important Computer Questions for SBI PO 2018

Important Computer Questions for SBI PO 2018

Computer is one of the most weighted topics in all the competitive exams. We are here providing another set of TOP TEN Questions on Computer .These are very important for SBI Clerk 2018 Exam, SBI PO 2018 Exam ,Railway Exam, Bank Exams,SSC CGL 2018, Other SSC Exams, PPSC and other upcoming competitive exams.

 

Important Computer Questions for SBI PO 2018

1. Mini computers and micro computers are from which generation of computers?
A) First
B) Second
C) Third
D) Fourth

 

2. Pick the one that is used for logical operations or comparisons such as less than equal to or greater than
A) Arithmetic and Logic Unit
B) Control Unit
C) Both of above
D) None of above

 

3. The operating speed of third generation computer was
A) Milliseconds
B) Microseconds
C) Nanoseconds
D) Picoseconds

 

4. Which of the following is true?
A) Mark I was 8 feet long
B) Mark I was 2 feet long
C) Mark I was 40 feet long
D) None of above

 

5. Charles Babbage is considered the father of modern computers because
A) of his difference engine
B) of his analytical engine
C) his concept of input, mill and output
D) All of above

 

6. Which of the following is used only for data entry and storage, and never for processing?
A) Mouse
B) Dumb terminal
C) Micro computer
D) Dedicated data entry system

 

7. What was the first computer brought in Nepal?
A) ICL/2950
B) ENIAC
C) IBM 1401
D) None of above

 

8. The primary advantage of key-to-tape data entry system is
A) A large percentage of editing can be performed at the time of data entry
B) Key verification is easily performed
C) The tape is reusable
D) Keying errors can be detected as they occur

 

9. Basic is _________ language.
A) a procedural
B) an object oriented
C) both A and B
D) none of the above

 

10. A computer Program that translates one program instruction at a time into machine language is called a/an
A) Interpreter
B) CPU
C) Compiler
D) Simulator

 

 

 

 

 

Competitive Exams Coaching :
Education World is providing comprehensive, expert and high level coaching for All Competitive Exams . Highly qualified faculty of each subject of Competitive Exams i.e Maths , Reasoning, English, General awareness is available at Education World .

Faculty members provide coaching using latest techniques along with that there is excellence study material prepared by highly qualified and experience staff. Regular practice tests for All Competitive Exams are also conducted. As per the need of students doubt clearance classes are also provided to All Competitive Exams students.

The tricks and shortcut methods being taught in Education World are very helpful to the students to crack Competitive Exams. Besides this, Individual attention is paid to each and every student. The students are provided with assignments and worksheets as their pattern.

As the mission of Education World is to impart value based education to one and all at affordable cost. So very low fee is charged from the students. The infrastructure of Education World is ultra modern and the faculty members are also using projector methods for teaching the students.
The vision of Education World is to shape up future leaders in all spheres of life. Education World has given uncountable selections since its inception w.e.f 26 May 2014 along with producing toppers in various competitive exams and education world will keep doing good work for the society in the coming years.

 

1-D
2-A
3-C
4-D
5-C
6-B
7-C
8-C
9-A
10-A

View Answers

 

 

 

Click here for General Study Material 

Click here for CSAT Study Material

English Study Material

Quantitative Aptitude Study Material

Reasoning Study Material

G.K  Material for Banking

Computer Study Material

Click here for G.K & Computer Quiz for all Competitive Exams

Quote of the Day

Previous year Question Papers for all competitive exams

Follow us on Facebook

 

Examination Calendar 2018

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *