Important Computer Questions for all Upcoming Competitive Exams

Important Computer Questions

Important Computer Questions / Basic Computer Questions / Computer Questions / TOP TEN Questions on Computer /   Important Question On Computer/ MCQ’S on Computer

Important Computer Questions for all competitive exams.

Important Computer Questions :Computer is one of the most weighted topics in all the competitive exams. We are here providing another set of TOP TEN Questions on Computer .These are very important for  IBPS PO, IBPS RRBs, SSC (CGL/ MTS), PCS, IAS,  and other upcoming competitive exams.

 

Important Computer Questions

Important Computer Questions 11th December 2017 for all competitive exams.

 

1. Who invented Integrated Circuits?
A) Jack Kilby
B) Robert Noyce
C) Both of above
D) None of above

2. Operating system, editors, and debuggers comes under?
A) System Software
B) Application Software
C) Utilities
D) None of the above

 

3. One computer that is not considered a portable is :
A) Minicomputer
B) Laptop computer
C) Notebook computer
D) All of above

 

4. Which of the following is not an electronic computer?
A) ENIAC
B) ABC
C) UNIVAC
D) EDVAC

 

5. What is the name of the display feature that highlights are of the screen which requires operator attention?
A) Pixel
B) Reverse video
C) Touch screen
D) Cursor

 

6. Which is the largest computer?
A) Mainframe Computer
B) Mini Computers
C) Micro Computers
D) Super Computers

 

7. Which of the following are the best units of data on an external storage device?
A) Bits
B) Bytes
C) Hertz
D) Clock cycles

 

8. The personal computer industry was started by
A) IBM
B) Apple
C) Compaq
D) HCL

 

9. What is meant by a dedicated computer?
A) Which is used by one person only
B) Which is assigned one and only one task
C) Which uses one kind of software
D) Which is meant for application software

 

10. Which programming languages are classified as low level languages?
A) Basic, COBOL, FORTRAN
B) Prolog 2, Expert Systems
C) Knowledge based Systems
D) Assembly Languages

 

 

 

 

Competitive Exams Coaching :
Education World is providing comprehensive, expert and high level coaching for All Competitive Exams . Highly qualified faculty of each subject of Competitive Exams i.e Maths , Reasoning, English, General awareness is available at Education World .

Faculty members provide coaching using latest techniques along with that there is excellence study material prepared by highly qualified and experience staff. Regular practice tests for All Competitive Exams are also conducted. As per the need of students doubt clearance classes are also provided to All Competitive Exams students.

The tricks and shortcut methods being taught in Education World are very helpful to the students to crack Competitive Exams. Besides this, Individual attention is paid to each and every student. The students are provided with assignments and worksheets as their pattern.

As the mission of Education World is to impart value based education to one and all at affordable cost. So very low fee is charged from the students. The infrastructure of Education World is ultra modern and the faculty members are also using projector methods for teaching the students.
The vision of Education World is to shape up future leaders in all spheres of life. Education World has given uncountable selections since its inception w.e.f 26 May 2014 along with producing toppers in various competitive exams and education world will keep doing good work for the society in the coming years.

 

 

 

1-C
2-A
3-A
4-B
5-B
6-A
7-B
8-A
9-B
10-D

View Answers

 

 

Online Test Series for Bank/SSC 

Click here for more Government Jobs

Quote of the Day

Previous year Question Papers for all competitive exams

Click here to view some Achievements of Education World  

English Study Material for Banking/SSC

Quantitative Aptitude Study Material for Banking/SSC

Reasoning Study Material for Banking/SSC

G.K  Material for Banking/SSC

Follow us on Facebook

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *