Important Current Affairs for SBI PO 2018,SBI Clerk 2018 and all other Upcoming Competitive Exams

Important Current Affairs for SBI PO 2018

Important Current Affairs for SBI PO 2018/ Current Affairs for SBI PO 2018 /Current Affairs for SBI Clerk 2018 /GK Questions for SBI Clerk 2018 /Current Affairs for SBI Clerk 2018 /Current Affairs March 2018 /Daily Current Affairs /Current Affairs / Current Affairs Questions / DAILY GK / DAILY GK UPDATES / Important GK Questions/ MCQs on G.K / General Knowledge Questions / GK Questions Questions /Current Affairs for SBI PO 2018, SBI Clerk 2018 /Current Affairs for SBI PO 2018, SBI Clerk 2018 and all other upcoming Competitive Exams /Important Current Affairs for SBI PO 2018 ,SBI Clerk 2018 and all other Upcoming Competitive Exams

Important Current Affairs for SBI PO 2018 :

These questions are based on national and international current events. Read these questions to enhance your knowledge and to crack competitive exams like Railway Exams, SBI Clerk Exam and  etc. Best of luck from education world…………….

Important Current Affairs for SBI PO 2018

Important Current Affairs for SBI PO 2018 

Q1. Who is appointed as the 9th chairman of Indian Space Research Organization (ISRO).
(a) A.S. Kiran Kumar
(b) Krishnaswamy Kasturirangan
(c) K. Radhakrishnan
(d) Udupi Ramachandra Rao

 

Q2. Who is the present President of Indian Olympic Association (IOA)?
(a) Narinder Dhruv Batra
(b) Kamal Singh
(c) Achal Kumar Dhanoa
(d) Birender Kumar

 

Q3. Pravasi Bharatiya Divas is commemorated across the nation to mark the _______________.
(a) return of Mahatma Gandhi
(b) 1st visit of Nelson Mandela in India
(c) 1st visit of Dalai Lama in India
(d) return of Subhash Chandra Bose in India

 

Q4. Music composer A R Rahman has recently became the brand ambassador of __________.
(a) Sikkim
(b) Meghalaya
(c) Tripura
(d) Gujarat

 

Q5.Who was the first woman to be appointed as a judge of the apex court since independence?
(a) Justice R Banumathi
(b) Justice Leela Seth
(c) Justice Sujata V Manohar
(d) Justice M Fathima Beevi

Important Current Affairs for SBI PO 2018 

Q6. Who is the present president of China-Headquartered AIIB?
(a) Yang Shaolin
(b) Jim Yong Kim
(c) Jin Liqun
(d) Zhao Houlin

 

Q7. The 70th Army Day has been celebrated on-
(a) 13th January 2018
(b) 14th January 2018
(c) 16th January 2018
(d) 15th January 2018

 

Q8. The United Nations is an international organization founded in-(a) 1945
(b) 1934
(c) 1949
(d) 1956

 

Q9. Ashgabat is the capital city of ___________.
(a) Uzbekistan
(b) Iran
(c) Oman
(d) Turkmenistan

 

Q10. India has defeated ____________ to lift the Under 19 World cup 2018.
(a) Australia
(b) Pakistan
(c) New Zealand
(d) West Indies

 

 

 

Competitive Exams Coaching :
Education World is providing comprehensive, expert and high level coaching for All Competitive Exams . Highly qualified faculty of each subject of Competitive Exams i.e Maths , Reasoning, English, General awareness is available at Education World .

Faculty members provide coaching using latest techniques along with that there is excellence study material prepared by highly qualified and experience staff. Regular practice tests for All Competitive Exams are also conducted. As per the need of students doubt clearance classes are also provided to All Competitive Exams students.

The tricks and shortcut methods being taught in Education World are very helpful to the students to crack Competitive Exams. Besides this, Individual attention is paid to each and every student. The students are provided with assignments and worksheets as their pattern.

As the mission of Education World is to impart value based education to one and all at affordable cost. So very low fee is charged from the students. The infrastructure of Education World is ultra modern and the faculty members are also using projector methods for teaching the students.
The vision of Education World is to shape up future leaders in all spheres of life. Education World has given uncountable selections since its inception w.e.f 26 May 2014 along with producing toppers in various competitive exams and education world will keep doing good work for the society in the coming years.

 

 

 

1. a
2. a
3. a
4. a
5. d
6. c
7. d
8. a
9. d
10.a

 

View Answers

 

 

 

Online Test Series for Bank/SSC 

Click here for more Government Jobs

Quote of the Day

Previous year Question Papers for all competitive exams

Click here to view some Achievements of Education World  

English Study Material for Banking/SSC

Quantitative Aptitude Study Material for Banking/SSC

Reasoning Study Material for Banking/SSC

G.K  Material for Banking/SSC

Follow us on Facebook

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *