Important Question On Computer for all Upcoming Competitive Exams

Important Question On Computer

  Important Question On Computer/ MCQ’S on Computer / TOP TEN Questions on Computer

Important Question On Computer 30th October 2017 for all competitive exams.

Important Question On Computer for all upcoming Competitive Exams :Computer is one of the most weighted topics in all the competitive exams. We are here providing another set of TOP TEN Questions on Computer .These are very important for  IBPS PO, IBPS RRBs, SSC (CGL/ MTS), PCS, IAS,  and other upcoming competitive exams.

 

Important Question On Computer

 

Important Question On Computer 30th October 2017 for all competitive exams.

 

1.Computer is free from tiresome and boardroom. We call it …………. .
A) Accuracy
B) Reliability
C) Diligence
D) Versatility

2.Integrated Circuits (ICs) are related to which generation of computers?
A) First generation
B) Second generation
C) Third generation
D) Fourth generation

3.CD-ROM is a ………. .
A) Semiconductor memory
B) Memory register
C) Magnetic memory
D) None of above

4.A hybrid computer ………… .
A) Resembles digital computer
B) Resembles analogue computer
C) Resembles both a digital and analogue computer
D) None of the above

Important Question On Computer

5.Which type of computers uses the 8-bit code called EBCDIC?
A) Minicomputers
B) Microcomputers
C) Mainframe computers
D) Super computer

6.The ALU of a computer responds to the commands coming from ………….. .
A) Primary memory
B) Control section
C) External memory
D) Cache memory

7.Chief component of first generation computer was ……… .
A) Transistors
B) Vacuum Tubes and Valves
C) Integrated Circuits
D) None of above

8.To produce high quality graphics (hardcopy) in color, you would want to use a/an ……….. .
A) RGB monitor
B) Plotter
C) Ink-jet printer
D) Laser printer

9.What are the stages in the compilation process?
A) Feasibility study, system design and testing
B) Implementation and documentation
C) Lexical Analysis, syntax analysis, and code generation
D) None of the above

10.Which of the following IC was used in third generation of computers?
A) SSI
B) MSI
C) LSI
D) Both a and b

 

 

Competitive Exams Coaching :
Education World is providing comprehensive, expert and high level coaching for All Competitive Exams . Highly qualified faculty of each subject of Competitive Exams i.e Maths , Reasoning, English, General awareness is available at Education World .

Faculty members provide coaching using latest techniques along with that there is excellence study material prepared by highly qualified and experience staff. Regular practice tests for All Competitive Exams are also conducted. As per the need of students doubt clearance classes are also provided to All Competitive Exams students.

The tricks and shortcut methods being taught in Education World are very helpful to the students to crack Competitive Exams. Besides this, Individual attention is paid to each and every student. The students are provided with assignments and worksheets as their pattern.

As the mission of Education World is to impart value based education to one and all at affordable cost. So very low fee is charged from the students. The infrastructure of Education World is ultra modern and the faculty members are also using projector methods for teaching the students.
The vision of Education World is to shape up future leaders in all spheres of life. Education World has given uncountable selections since its inception w.e.f 26 May 2014 along with producing toppers in various competitive exams and education world will keep doing good work for the society in the coming years.

 

 

 

1-C
2-C
3-D
4-C
5-C
6-B
7-B
8-B
9-C
10-D

View Answers

 

 

Online Test Series for Bank/SSC 

Click here for more Government Jobs

Quote of the Day

Previous year Question Papers for all competitive exams

Click here to view some Achievements of Education World  

English Study Material for Banking/SSC

Quantitative Aptitude Study Material for Banking/SSC

Reasoning Study Material for Banking/SSC

G.K  Material for Banking/SSC

Follow us on Facebook

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *