MCQ’S ON COMPUTER

MCQ’S on Computer 25th June 2017 for all competitive exams.

Computer is one of the most weighted topics for all the competitive exams. We are here with another set of TOP TEN Questions of Computer ,are very important for SSC (CGL/ MTS)and other upcoming competitive.

1. A term associated with the comparison of processing speeds of different computer system is:
A) EFTS
B) MPG
C) MIPS
D) CPS

2. which of the following is problem oriented language?
A) High level language
B) Machine language
C) Assembly language
D) Low level language

3. A 32 bit microprocessor has the word length equal to:
A) 2 byte
B) 32 byte
C) 4 byte
D) 8 byte

4. The term GIGO is related to:
A) Accuracy
B) Reliability
C) Versatility
D) Automatic

5. Web cam is an:
A) input unit device
B) output unit device
C) processing device
D) Input and Output device

6. Bit stands for:
A) Binary digits
B) bit of system
C) a part of byte
D) All of above

7. Access time is:
A) seek time + latency time
B) seek time
C) seek time – latency time
D) latency time

8. Which device can understand difference between data & programs?
A) Input device
B) Output device
C) Memory
D) Microprocessor

9. Which of the following is a read only memory storage device?
A) Floppy Disk
B) CD-ROM
C) Hard Disk
D) None of these

10. Symbolic logic was discovered by:
A) George Boole
B) Herman Hollerith
C) Van Neumann
D) Basic Pascal

1-C
2-A
3-C
4-A
5-A
6-A
7-A
8-D
9-B
10-A

View Answers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *