MCQ’s On Computer

MCQ’S on Computer 13TH June 2017

MCQ’S on Computer based on MS -WORD . Computer is one of the most weighted topics for all the competitive exams. We are here with another set of TOP TEN Questions of Computer which is based on MS-Word for today, is very important for SSC (CGL/ MTS)and other upcoming competitive.

1. Which of the following enables you to make multiple changes in a document at once?
a. find command
b. Replace command
c. Drag and Drop
d. copy command

2. Which of the following is best for quick copy operation?
a. Copy and Paste
b. Windows Clipboard
c. Drag and Drop
d. Auto Text

3. Which of the following is best for quick copy operation?
a. Copy and Paste
b. Windows Clipboard
c. Drag and Drop
d. Auto Text

4. Which of the following operations moves text from clipboard?
a. Copy
b. Paste
c. Drag and Drop
d. Cut

5. To select a group of words, _____.
a. click the Group button on the Formatting toolbar
b. double-click anywhere within the group to be selected
c. drag the mouse pointer through the characters to be selected
d. right-click the first and last characters of the group to be selected

6. On which toolbar can you find Format Painter tool?
a. Standard toolbar
b. Formatting toolbar
c. Drawing Toolbar
d. Picture Toolbar

7. What must be used to control the layering of objects?
a. formatting toolbar
b. picture toolbar
c. drawing toolbar
d. image toolbar

8. Where can you find the Draw Table tool button?
a. Standard toolbar
b. Formatting toolbar
c. Drawing toolbar
d. Tables and Formatting toolbar

9. Which toolbar has crop button?
a. Standard toolbar
b. Formatting toolbar
c. Drawing toolbar
d. Picture Toolbar

10. Which of the following is graphics solution for Word Processors?
a. Clipart
b. WordArt
c. Drop Cap
d. All of above

1 – b
2 – c
3 – c
4 – b
5 – c
6 – a
7 – c
8 – d
9 – d
10 -a

View Answers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *