MCQs on Computer for all upcoming Competitive Exams

MCQs on Computer for all upcoming Competitive Exams

MCQ’S on Computer / TOP TEN Questions on Computer/ Important Questions on Computer

MCQ’S on Computer 9th October 2017 for all competitive exams.

MCQs on Computer for all upcoming Competitive Exams :Computer is one of the most weighted topics in all the competitive exams. We are here providing another set of TOP TEN Questions on Computer .These are very important for  IBPS PO, IBPS RRBs, SSC (CGL/ MTS), PCS, IAS,  and other upcoming competitive exams.

 

MCQs on Computer for all upcoming Competitive Exams

 

MCQ’S on Computer 9th October 2017 for all competitive exams.

 

1. On which aspect the analog computers are better than digital?
A) Speed
B) Accuracy
C) Reliability
D) Automatic

2. Which of the following processors use RISC technology?
A) 486dx
B) Power PC
C) 486sx
D) 6340

3. Which of the following machine was not invented by Charles Babbage?
A) Tabulating Machine
B) Analytical Engine
C) Difference Engine
D) Both C and D

4. How many numbers could ENIAC store in its internal memory …………
A) 100
B) 20
C) 80
D) 40

5. The subject of cybernetics deals with the science of ……………
A) Genetics
B) Control and communication
C) Molecular biology
D) Biochemistry

MCQs on Computer for all upcoming Competitive Exams

6. Why ABC is considered electro-mechanical computer?
A) Because it was invented before electronic computers were developed
B) Because there are wheels, drums, bars to rotate and move to produce result
C) Because they use the flow of electrons in different component
D) None of above

7. Binary circuit elements have ………
A) One stable state
B) Two stable state
C) Three stable state
D) None of above

8. Which of the following is used for manufacturing chips?
A) Control bus
B) Control unit
C) Parity unit
D) Semiconductor

9. Which of the following is not a micro computer?
A) Laptop PCs
B) Tablet PCs
C) Desktop PCs
D) None of above

10. The value of each bead in earth is …………….
A) 1
B) 3
C) 5
D) 7

 

 

Competitive Exams Coaching :
Education World is providing comprehensive, expert and high level coaching for All Competitive Exams . Highly qualified faculty of each subject of Competitive Exams i.e Maths , Reasoning, English, General awareness is available at Education World .

Faculty members provide coaching using latest techniques along with that there is excellence study material prepared by highly qualified and experience staff. Regular practice tests for All Competitive Exams are also conducted. As per the need of students doubt clearance classes are also provided to All Competitive Exams students.

The tricks and shortcut methods being taught in Education World are very helpful to the students to crack Competitive Exams. Besides this, Individual attention is paid to each and every student. The students are provided with assignments and worksheets as their pattern.

As the mission of Education World is to impart value based education to one and all at affordable cost. So very low fee is charged from the students. The infrastructure of Education World is ultra modern and the faculty members are also using projector methods for teaching the students.
The vision of Education World is to shape up future leaders in all spheres of life. Education World has given uncountable selections since its inception w.e.f 26 May 2014 along with producing toppers in various competitive exams and education world will keep doing good work for the society in the coming years.

 

 

1-B
2-B
3-A
4-B
5-B
6-B
7-B
8-D
9-D
10-A

View Answers

 

 

Online Test Series for Bank/SSC 

Click here for more Government Jobs

Quote of the Day

Previous year Question Papers for all competitive exams

Click here to view some Achievements of Education World  

English Study Material for Banking/SSC

Quantitative Aptitude Study Material for Banking/SSC

Reasoning Study Material for Banking/SSC

G.K  Material for Banking/SSC

Follow us on Facebook

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *