National Parks in India for all Upcoming Competitive exams

National Parks in India

National Parks in India /Important National Parks in India / National Parks / MCQs on National Parks in India  / List of National Parks in India

National Parks in India   :THESE QUESTIONS ARE BASED ON  National Parks in India .READ THESE QUESTIONS TO ENHANCE YOUR KNOWLEDGE AND TO CRACK COMPETITIVE EXAMS.BEST OF LUCK FROM EDUCATION WORLD…………….

National Parks in India :These question of General Knowledge is very important and scoring for the students who are preparing for upcoming Bank Exams like IBPS RRBs, IBPS PO and other competitive Exam  (SSC CGL MAINS, SSC MTS, PCS, IAS, IB, NICL, ETC.).

National Parks in India

National Parks in India

 

National Parks in India for all Upcoming Competitive exams

 

1.The Kaziranga wild life sanctuary is located at ___________ .
a) Assam
b) Odisha
c) West Bengal
d) Madhya Pradesh

 

2.The Gir National Park and wild life sanctuary is located at ___________ .
a) Madhya Pradesh
b) Gujarat
c) Rajasthan
d) Uttar Pradesh

 

3.The Manas wild life sanctuary is located at ___________ .
a) West Bengal
b) Odisha
c) Assam
d) Jharkhand

 

4.The Sunderbans National Park is located at ___________ .
a) Odisha
b) West Bengal
c) Karnataka
d) Assam

 

5.The Periyar National Park and wild life sanctuary is located at ___________ .
a) Tamil Nadu
b) Karnataka
c) Andhra Pradesh
d) Kerala

 

6.The Kanha National Park is located at ___________ .
a) Uttar Pradesh
b) Madhya Pradesh
c) Gujarat
d) Chhattisgarh

 

7.The Ranthambore National Park and wild life sanctuary is located at ___________ .
a) Odisha
b) Rajasthan
c) Madhya Pradesh
d) Uttar Pradesh

 

8.The Bandhavgarh National Park is located at ___________ .
a) Uttar Pradesh
b) Odisha
c) Assam
d) Madhya Pradesh

 

9.The Chilka Bird Sanctuary is located at _____________ .
a) Assam
b) Odisha
c) West Bengal
d) Bihar

 

10.The Mudhumalai National Park and wild life sanctuary is located at ___________ .
a) Kerala
b) Karnataka
c) Andhra Pradesh
d) Tamil Nadu

 

 

 

Competitive Exams Coaching :
Education World is providing comprehensive, expert and high level coaching for All Competitive Exams . Highly qualified faculty of each subject of Competitive Exams i.e Maths , Reasoning, English, General awareness is available at Education World .

Faculty members provide coaching using latest techniques along with that there is excellence study material prepared by highly qualified and experience staff. Regular practice tests for All Competitive Exams are also conducted. As per the need of students doubt clearance classes are also provided to All Competitive Exams students.

The tricks and shortcut methods being taught in Education World are very helpful to the students to crack Competitive Exams. Besides this, Individual attention is paid to each and every student. The students are provided with assign

ments and worksheets as their pattern.

As the mission of Education World is to impart value based education to one and all at affordable cost. So very low fee is charged from the students. The infrastructure of Education World is ultra modern and the faculty members are also using projector methods for teaching the students.
The vision of Education World is to shape up future leaders in all spheres of life. Education World has given uncountable selections since its inception w.e.f 26 May 2014 along with producing toppers in various competitive exams and education world will keep doing good work for the society in the coming years.

 

 

 

1. a
2. b
3. c
4. b
5. d
6. b
7. b
8. d
9. b
10. d

View Answers

 

 

Online Test Series for Bank/SSC 

Click here for more Government Jobs

Quote of the Day

Previous year Question Papers for all competitive exams

Click here to view some Achievements of Education World  

English Study Material for Banking/SSC

Quantitative Aptitude Study Material for Banking/SSC

Reasoning Study Material for Banking/SSC

G.K  Material for Banking/SSC

Follow us on Facebook

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *