Para Jumbles for SBI PO 2018, SBI Clerk , IBPS RRbs 2018 & all other competitive exams

Para Jumbles for SBI PO 2018

Para Jumbles for SBI PO 2018 : PARA JUMBLES are asked in every Competitive exams. Most of the questions asked in SSC , UPSC,PCS, Bank exams are based on the grammar usage. QUESTIONS ON PARA JUMBLES for all upcoming Competitive Exams like Para Jumbles for SBI PO 2018, SBI CLERK 2018 ,IBPS RRBs 2018 ,Railway Exams, PPSC inspector recruitemnt ,IBPS PO/ Clerk,  SBI PO, SSC CGL \ CHSL\ MTS, PCS, UPSC, IAS ,etc.

Para Jumbles for SBI PO 2018

Para Jumbles for SBI PO 2018 / Para Jumbles for SBI Clerk /QUESTIONS ON PARA JUMBLES / Para Jumbles / Para Jumbles Questions / English Para jumbles / Para Jumble Questions for Bank Exams / Para Jumble Questions /Para Jumble MCQ / Para Jumble Questions for SSC Exams /Para Jumbles for SBI Clerk/ Para Jumble Questions for Railway Exams / Para Jumble Questions for RRB Exams/ Para Jumbles for SBI Clerk (English)

Para Jumbles for SBI PO 2018 

Directions: In these questions, the first and last sentence of the passage is numbered 1 and 6. The rest of the passage is split into four parts and named P, Q, R, S. These four parts are not given in proper order. Read the sentences and find out which of the four combinations is correct.

Q1.
1. Take a small glass phial.
P.Close the jar tightly with a plastic coyer.
Q.Place this phial inside a glass jar.
R.Fill it with coloured water.
S.Then stopper it tightly.
6. Make a hole In the cover.
(a) PSRQ
(b) QSPR
(c) RSQP
(d) SRQP

 

Q2.
1. In China there is no man in the moon.
P.They are exchanged between friends while children receive toy pagodas made of clay
Q.These cakes are circular to symbolise the full moon.
R.Instead, there is a toad in the moon as well as moon rabbits and a goddess.
S.All these appear as decorations on moon cakes, baked to celebrate the moon’s birthday in September.
6. The birthday marks the end of the harvest when debts are meant to be settled.
(a) RQPS
(b) RPQS
(c) RSQP
(d) RPSQ

 

Q3.
1. An observation home is called a formi-carium.
P.Then, if a small ant hill is dug up carefully, you will find the humpbacked queen.
Q.You will probably discover that you have some of the strange ant guests too.
R.It can be made of two panes of glass separated by strips of wood around the edges.
S.put her in a jar with some of her workers, larvae and cocoons.
6. Carefully place them all in the formi-carium.
(a) RPQS
(b) PQSR
(c) PSQR
(d) RPSQ

 

Q4.
1. When All Baba returned he called his wife
P.She said to him, “Have you stolen them ?
Q,He said, “I have bought you some jewels”.
R,She said. “Our days of misery are now at an end”.
S.He said, “Be quiet and do not frighten yourself’.
6. He said, “Go to your brother’s house and get a measure”‘.
(a) QSRP
(b) SRPQ
(c) PSRQ
(d) QPSR

Para Jumbles for SBI PO 2018 

 

Q5.
1. The head of the family returned home from office.
P.Wife told that there was no coffee powder.
Q.Wife again told that there was no milk either.
R.Husband wanted at least a cup of tea.
S.He wanted a cup of coffee.
6. Husband told finally that a glass of water was enough.
(a) SQRP
(b) SPRQ
(c) QSRP
(d) RPSQ

 

Q6.
(1) When he was quite young, Le Corbusier became interested in art.
P.At the age of nineteen, he travelled around Europe.
Q.But the buildings which impressed him most were those of the ancient Greeks in Athens.
R.At the age of thirteen, he went to an art school.
S.Every where he went he admired the magnificent buildings of the past.
(6) After his visit to Athens Le Corbusier decided to become an architect.
(a) RPSQ
(b) PSRQ
(c) RQPS
(d) QPSR

 

Q7.
(1)I was in awe of Einstein and hesitated before approaching him about some ideas had been working on.
P.I entered his office and found him seated at a table, calculating and smoking his pipe.
Q.When I finally knocked on his door, a gentle voice said, ‘come’.
R.The single word was both a welcome and a question.
S.Dressed in ill fitting clothes, his hair characteristically awry, he smiled a warm welcome.
(6) His utter naturalness at once set me at ease.
(a) QPRS
(b) QRPS
(c) PQRS
(d) SRQP

 

Q8.
(1) Nothing comes out of nothing.
P.We have to work and then alone we can gain something.
Q.It is honest and conscientious labour alone that produces result.
R.Millions have been struck with the lure of lottery to utter despondency.
S.A person who thinks that luck would favour him with all the wants of his life without his lifting his finger even, is living in a fool’s paradise.
(6) A painstaking man who adopts honest toil as his way of life, makes the most of it
(a) PQRS
(b) PSRQ
(c) QPRS
(d) RSPQ

 

Q9.
(1)Guru is a university professor.
P.It was about strange beings called KUNUS who live in holes In the ground.
Q.The book is very popular now.
R.Thirty years ago he wrote a strange novel called “Queen of the Mars”.
S.He is also a famous writer.
(6) In a recent interview on television Prof. Guru talked about the novel.
(a) PRSQ
(b) QPRS
(c) SRPQ
(d) RQSP

 

Q10.
(1)It was nine o’clock in the evening and Rajan was reading.
P.At first he thought nothing of it.
Q.The walls were a moving mass of big ants.
R.Suddenly, he heard faint noises.
S.When he went to his bedroom later, however, he was shocked by what he saw.
(6) They covered everything the book case, the shelves, the chest of drawers.
(a) PSRQ
(b) SRPQ
(c) RPSQ
(d) QSRP

 

 

 

Competitive Exams Coaching :
Education World is providing comprehensive, expert and high level coaching for All Competitive Exams . Highly qualified faculty of each subject of Competitive Exams i.e Maths , Reasoning, English, General awareness, is available at Education World .

Faculty members provide coaching using latest techniques along with that there is excellence study material prepared by highly qualified and experience staff. Regular practice tests for All Competitive Exams are also conducted. As per the need of students doubt clearance classes are also provided to All Competitive Exams students.

The tricks and shortcut methods being taught in Education World are very helpful to the students to crack Competitive Exams. Besides this, Individual attention is paid to each and every student. The students are provided with assignments and worksheets as their pattern.

As the mission of Education World is to impart value based education to one and all at affordable cost. So very low fee is charged from the students. The infrastructure of Education World is ultra modern and the faculty members are also using projector methods for teaching the students.
The vision of Education World is to shape up future leaders in all spheres of life. Education World has given uncountable selections since its inception w.e.f 26 May 2014 along with producing toppers in various competitive exams and education world will keep doing good work for the society in the coming years.

 

 

1. c
2 .c
3 .d
4 .d
5 .b
6 .c
7 .a
8 .c
9 .c
10. c

View Answers

 

 

English Study Material

Quantitative Aptitude Study Material

Reasoning Study Material

G.K  Material for Banking

Computer Study Material

Click here for G.K & Computer Quiz for all Competitive Exams

Click here for General Study Material 

Click here for CSAT Study Material

Quote of the Day

Previous year Question Papers for all competitive exams

Follow us on Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *