PUZZLES Questions (Reasoning) for all Competitive Exams

PUZZLES Questions

PUZZLES Questions / Top Ten Question on PUZZLES  / Important Question on PUZZLES (Reasoning) /PUZZLES  Reasoning Miscellaneous Questions/ Previous Year Important Questions of PUZZLES (miscellaneous)

PUZZLES Questions :  Top Ten Question on PUZZLES for Today. These PUZZLES are very important and scoring for the students who are preparing for upcoming Bank Exams like IBPS RRBs, IBPS PO and other competitive Exam  (SSC CGL MAINS, PCS, IAS, IB, NICL, ETC.).

 

PUZZLES Questions

PUZZLES Questions

Directions (1-5): Study the following information carefully and answer the questions given below:

There are six houses F, G, H, I, J and K. Three houses are located on each side of the road. All the houses are painted in different colours viz, Violet, Blue, Brown, Magenta, Yellow and Black. The houses are of different heights.
G, the tallest house, is exactly opposite the Violet house.
The shortest house is exactly opposite the Brown house.
F, the Magenta house, is located between K and H.
I, the Yellow house, is exactly opposite K.
J, the Brown house, is exactly opposite F.
K, the Black house, is taller than I, but shorter than H and J.

Q1.Which of the following houses is the shortest?
(a) J
(b) F
(c) I
(d) Can’t be determined
(e) None of these

Q2.How many houses are shorter than H?
(a) Two
(b) Three
(c) Four
(d) Can’t be determined
(e) None of these

Q3.Which of the following house is between G and I?
(a) Brown
(b) Magenta
(c) Black
(d) Blue
(e) None of these

Q4.What is the colour of the tallest house?
(a) Black
(b) Brown
(c) Blue
(d) Yellow
(e) None of these

Q5.What it the colour of the house located diagonally opposite the Yellow house?
(a) Violet
(b) Black
(c) Magenta
(d) Blue
(e) None of these

PUZZLES Questions

Directions(6-10): Study the following information carefully and answer the questions given below.

Eight persons – W, L, X, M, A , V, Z and Y – are sitting around a square table facing centre. Four of them sit at the corners and the other four at the middle of the sides. Each of them likes different cars – Swift, Maruti, Alto, Zen, Ford, Nano, Santro and Safari. – but not necessarily in the same order. A sits opposite the person who likes Ford and third to the left of L. L likes neither Maruti nor Ford. M sits between L and X, who likes Zen. M does not like Ford. Y, who likes Santro, sits second to the left of X. V, who likes Safari, is not an immediate neighbour of Y. The person who likes Maruti sits on the immediate left of the person who likes Alto. The person who likes Nano is not an immediate neighbour of the person who likes Zen. W does not like Nano.

Q6. Who sits opposite the person who likes Alto?
(a) Y
(b) X
(c) M
(d) W
(e) None of these

Q7. Who sits between the person who likes Safari and the one who likes Santro?
(a) L
(b) W
(c) X
(d) A
(e) None of these

Q8. If ‘W’ is related to ‘Maruti’, and ‘A’ is related to ‘Nano’, ‘V’ is related to which of the following?
(a) Safari
(b) Swift
(c) Alto
(d) Ford
(e) None of these

Q9. Who sits fourth to the left of A?
(a) L
(b) V
(c) W
(d) M
(e) None of these

Q10. Who likes ‘Alto’ car?
(a) Y
(b) W
(c) V
(d) L
(e) None of these

 

 

 

Coaching  for Bank PO/ Clerk:

Education World is providing comprehensive, expert and high level coaching for Bank Exams . Highly qualified faculty of each subject of Bank Exams i.e Maths , Reasoning, English, Banking awareness and General awareness is available at education world .

Faculty members provide coaching using latest techniques along with that there is excellence study material prepared by highly qualified and experience staff. Regular practice tests for Bank Exams students are also conducted. As per the need of students doubt clearance classes are also provided to Bank Exams students.
The tricks and shortcut methods being taught in Education World are very helpful to the Bank Exams  students to crack Bank Exams Exam. Besides this, Individual attention is paid to each and every student. The students are provided with assignments and worksheets as their pattern.

As the mission of Education World is to impart value based education to one and all at affordable cost. So very low fee is charged from the students. The infrastructure of Education World is ultra modern and the faculty members are also using projector methods for teaching the students.

The vision of Education World is to shape up future leaders in all spheres of life. Education World has given uncountable selections since its inception w.e.f 26 May 2014 along with producing toppers in various competitive exams and education world will keep doing good work for the society in the coming years.

 

 

 

 

1.(b)
2.(d)
3.(a)
4.(c)
5.(a)
6.(a)
7.(e)
8.(c)
9.(c)
10.(d)

View Answers

 

Online Test Series for Bank/SSC 

English Study Material for Banking

Quantitative Aptitude Study Material for Banking

Reasoning Study Material for Banking

G.K  Material for Banking

Follow us on Facebook

Click here to view some Achievements of Education World

Click here to view some Achievements of Education World

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *