Questions on Computer for all Upcoming Competitive Exams

Questions on Computer

Questions on Computer /Important Computer Questions / Basic Computer Questions / Computer Questions / TOP TEN Questions on Computer /   Important Question On Computer/ MCQ’S on Computer

Questions on Computer for all competitive exams.

Questions on Computer :Computer is one of the most weighted topics in all the competitive exams. We are here providing another set of TOP TEN Questions on Computer .These are very important for  IBPS PO, IBPS RRBs, SSC (CGL/ MTS), PCS, IAS,  and other upcoming competitive exams.

 

Questions on Computer

Questions on Computer 3rd January 2018 for all competitive exams.

1. Which was the computer conceived by Babbage?
A) Analytical Engine
B) Arithmetic Machine
C) Donald Kunth
D) All of above

2. The processing speed of first generation computers was __________ .
A) microseconds
B) milliseconds
C) nanoseconds
D) picoseconds

3. Model 5100 was __________ in 1957.
A) The first PC built by IBM
B) The first PC built by Apple
C) The first PC built by Motorola
D) The first PC built by Intel

4. VGA is :
A) Video Graphics Array
B) Visual Graphics Array
C) Volatile Graphics Array
D) Video Graphics Adapter

5. A kind of scanner MICR is the short form of _____________ .
A) Magnetic Ink Cases Reader
B) Magnetic Ink Code Reader
C) Magnetic Ink Character Reader
D) None

6. Which of the following is not a class based on size?
A) Mainframe Computer
B) Micro Computer
C) Mini Computer
D) Digital Computer

7. Which 8-bit chip was used in many of today’s TRS-80 computers?
A) Z-8000
B) Motorola 6809
C) Z-8808
D) Z-80

8. Which of the following disk is fixed disk?
A) Hard Disks
B) Flash Disks
C) Blu-Ray Disks
D) DVDs

9. Which of the following professions has not been affected by personal computers?
A) Medical
B) Clerical and law
C) Accounting
D) None of the above

10. The word Abacus is derived from Abax, a word from ________________ .
A) Latin language
B) Greek Language
C) Sanskrit language
D) Ancient Egypt

 

Competitive Exams Coaching :
Education World is providing comprehensive, expert and high level coaching for All Competitive Exams . Highly qualified faculty of each subject of Competitive Exams i.e Maths , Reasoning, English, General awareness is available at Education World .

Faculty members provide coaching using latest techniques along with that there is excellence study material prepared by highly qualified and experience staff. Regular practice tests for All Competitive Exams are also conducted. As per the need of students doubt clearance classes are also provided to All Competitive Exams students.

The tricks and shortcut methods being taught in Education World are very helpful to the students to crack Competitive Exams. Besides this, Individual attention is paid to each and every student. The students are provided with assignments and worksheets as their pattern.

As the mission of Education World is to impart value based education to one and all at affordable cost. So very low fee is charged from the students. The infrastructure of Education World is ultra modern and the faculty members are also using projector methods for teaching the students.
The vision of Education World is to shape up future leaders in all spheres of life. Education World has given uncountable selections since its inception w.e.f 26 May 2014 along with producing toppers in various competitive exams and education world will keep doing good work for the society in the coming years.

 

 

 

 

1-A
2-B
3-A
4-A
5-C
6-D
7-D
8-A
9-D
10-A

View Answers

 

 

Online Test Series for Bank/SSC 

Click here for more Government Jobs

Quote of the Day

Previous year Question Papers for all competitive exams

Click here to view some Achievements of Education World  

English Study Material for Banking/SSC

Quantitative Aptitude Study Material for Banking/SSC

Reasoning Study Material for Banking/SSC

G.K  Material for Banking/SSC

Follow us on Facebook

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *