SENTENCE IMPROVEMENT QUESTIONS for SBI Clerk 2018

SENTENCE IMPROVEMENT QUESTIONS for SBI Clerk 2018

SENTENCE IMPROVEMENT QUESTIONS for SBI Clerk 2018/SENTENCE IMPROVEMENT for SBI Clerk 2018 /SENTENCE IMPROVEMENT QUESTIONS / SENTENCE IMPROVEMENT QUESTIONS FOR COMPETITIVE EXAMS /SENTENCE IMPROVEMENT QUESTIONS FOR BANKING /SENTENCE IMPROVEMENT QUESTIONS FOR BANK EXAMS / SENTENCE IMPROVEMENT QUESTIONS FOR SSC EXAMS 

SENTENCE IMPROVEMENT QUESTIONS for SBI Clerk 2018 :SENTENCE IMPROVEMENT are asked in every Competitive exams. Most of the questions asked in SSC , UPSC,PCS, Bank exams are based on the grammar usage. SENTENCE IMPROVEMENT QUESTIONS for all upcoming Competitive Exams like SBI CLERK ,Railway Exams, PPSC inspector recruitemnt ,IBPS PO/ Clerk, IBPS RRB, SBI PO, SSC CGL \ CHSL\ MTS, PCS, UPSC, IAS ,etc.

SENTENCE IMPROVEMENT QUESTIONS for SBI Clerk 2018

SENTENCE IMPROVEMENT QUESTIONS for SBI Clerk 2018

Directions: In the following questions, a sentence/ part of the sentence is printed in bold. Below are given alternatives which may improve the bold part. Choose the correct alternative. In case no improvement is needed, your answer is No Improvement.

Q1. Ravi has been demanding a lot moremarks, doesn’t he ?

(a) hasn’t he?

(b) isn’t he?

(c) isn’t it ?

(d) No improvement

 

Q2. He parked his vehicle under the shade of a tree.

(a) on

(b) in

(c) beneath

(d) No improvement

 

 

Q3. TV sets have become costlier, thanks to the sudden rise in the prices of imported compounds.

(a) tubes

(b) components

(c) things

(d) No improvement

 

 

Q4. Less people came to watch cricket matches this year, so the gate receipts were lesser than last year.

(a) Many

(b) Fewer

(c) Lot of

(d) No improvement

 

 

Q5. Many workers were being held hostages.

(a) held to be hostages

(b) held as hostages

(c) held like hostages

(d) No improvement

 

Q6. Chennai is by the way a cosmopolitan city.

(a) by the by

(b) by and large

(c) on the large

(d) No improvement

 

Q7. The bullet struck a wall and Was diverted from its course.

(a) twisted

(b) reflected

(c) deflected

(d) No improvement

 

 

Q8. Kannan asked me to go round with them, but I didn’t want.

(a) don’t want

(b) don’t want to

(c) didn’t want to

(d) No improvement

 

 

Q9. He had his breakfast, when we visited him.

(a) He had taken his breakfast

(b) He wished to have his breakfast

(c) He avoided his breakfast

(d) No improvement

 

 

Q10. The doctor reassured that the operation was a routine one.

(a) is reassuming

(b) reassured me

(c) was reassuming

(d) No improvement

 

 

 

Competitive Exams Coaching :
Education World is providing comprehensive, expert and high level coaching for All Competitive Exams . Highly qualified faculty of each subject of Competitive Exams i.e Maths , Reasoning, English, General awareness, is available at Education World .

Faculty members provide coaching using latest techniques along with that there is excellence study material prepared by highly qualified and experience staff. Regular practice tests for All Competitive Exams are also conducted. As per the need of students doubt clearance classes are also provided to All Competitive Exams students.

The tricks and shortcut methods being taught in Education World are very helpful to the students to crack Competitive Exams. Besides this, Individual attention is paid to each and every student. The students are provided with assignments and worksheets as their pattern.

As the mission of Education World is to impart value based education to one and all at affordable cost. So very low fee is charged from the students. The infrastructure of Education World is ultra modern and the faculty members are also using projector methods for teaching the students.
The vision of Education World is to shape up future leaders in all spheres of life. Education World has given uncountable selections since its inception w.e.f 26 May 2014 along with producing toppers in various competitive exams and education world will keep doing good work for the society in the coming years.

 

 

  1. a
  2. b
  3. b
  4. b
  5. d
  6. b
  7. c
  8. c
  9. a
  10. b
View Answers
English Study Material Quantitative Aptitude Study Material

Reasoning Study Material

G.K  Material for Banking

Computer Study Material

Click here for G.K & Computer Quiz for all Competitive Exams

Click here for General Study Material 

Click here for CSAT Study Material

Quote of the Day

Previous year Question Papers for all competitive exams

Follow us on Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *