Sentence Rearrangement and Filling the blanks for all Competitive Exams

Sentence Rearrangement and Filling the blanks

Sentence Rearrangement and Filling the blanks (English) for all Competitive Exams like IBPS PO/ Clerk, IBPS RRB, SBI, SSC CGL \ CHSL\ MTS, PCS, UPSC, IAS ,etc.

 

Sentence Rearrangement and Filling the blanks

Sentence Rearrangement and Filling the blanks

Directions (Q. 1-5): Each question below has two blanks, each blank indicating that something has been omitted. Choose the set of words for each blank that best fits the meaning of the sentence as a whole.

1). Politics is often seen as a ____ between political parties of ______ and right.
a) fight, might
b) scuffle, duty
c) war, wrong
d) battle, left
e) skirmish, false

2). He has _____ a proposal that all parties should ______ a joint resolution calling for a dialogue on Kashmir.
a) thought, make
b) presented, agree
c) offered, fetch
d) made, ask
e) mooted, pass

3). Our organisation while constructing the National Highways would also be associated with _____ the environment through ______ greening.
a) restoring, aesthetic
b) collecting, horrible
c) new, creative
d) improving, artistic
e) our, ugly

4). The RBI has ______ a uniform rate of withholding tax for overseas borrowings, _____ of type and currency.
a) brought, instead
b) thought, despite
c) suggested, irrespective
d) implemented, made
e) rejected, in spite

5). Wholesale sugar prices have _____ to a 7-year high, _____ Rs. 40/kg in Maharashtra.
a) declined, at
b) soared, touching
c) gone, for
d) fell, to
e) risen, beyond

Sentence Rearrangement and Filling the blanks

Directions (Q. 6-10): Rearrange the following six sentences (A), (B), (C), (D), (E) and (F) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.
(A)Food, first of all, is a source of nutrition.
(B)Therefore, the first challenge, for a country like India, is to ensure food security for all its population, and the second, and perhaps equally important, challenge is to ensure adequate nutrition among the population.
(C)Food is a complex socio-economic and political commodity in India.
(D)Right nutrition is also critical to ensure correct cognitive function.
(E)But the importance of food is often overlooked.
(F)Adequate nutrition is vital for a body that is energetic, healthy and functionally fit.

6). Which of the following would be the FIRST sentence after rearrangement?
a) A
b) B
c) C
d) D
e) E

7). Which of the following would be the SECOND sentence after rearrangement?
a) E
b) C
c) F
d) B
e) A

8). Which of the following would be the THIRD sentence after rearrangement?
a) C
b) E
c) D
d) A
e) B

9). Which of the following would be the FOURTH sentence after rearrangement?
a) B
b) F
c) E
d) C
e) D

10). Which of the following would be the LAST (SIXTH) sentence after rearrangement?
a) C
b) D
c) A
d) F
e) B

 

Competitive Exams Coaching :
Education World is providing comprehensive, expert and high level coaching for All Competitive Exams . Highly qualified faculty of each subject of Competitive Exams i.e Maths , Reasoning, English, General awareness, is available at Education World .

Faculty members provide coaching using latest techniques along with that there is excellence study material prepared by highly qualified and experience staff. Regular practice tests for All Competitive Exams are also conducted. As per the need of students doubt clearance classes are also provided to All Competitive Exams students.

The tricks and shortcut methods being taught in Education World are very helpful to the students to crack Competitive Exams. Besides this, Individual attention is paid to each and every student. The students are provided with assignments and worksheets as their pattern.

As the mission of Education World is to impart value based education to one and all at affordable cost. So very low fee is charged from the students. The infrastructure of Education World is ultra modern and the faculty members are also using projector methods for teaching the students.
The vision of Education World is to shape up future leaders in all spheres of life. Education World has given uncountable selections since its inception w.e.f 26 May 2014 along with producing toppers in various competitive exams and education world will keep doing good work for the society in the coming years.

 

1)d
2)e
3)a
4)c
5)b
6)c
7)a
8)d
9)b
10)e

View Answers

 

 

English Study Material

Quantitative Aptitude Study Material

Reasoning Study Material

G.K  Material for Banking

Computer Study Material

Click here for G.K & Computer Quiz for all Competitive Exams

Click here for General Study Material 

Click here for CSAT Study Material

Quote of the Day

Previous year Question Papers for all competitive exams

Follow us on Facebook

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *