Syllogism for SBI PO 2018, SBI Clerk Mains 2018, IBPS RRBs and other Competitive Exams

Syllogism for SBI PO 2018

Syllogism for SBI PO 2018 / Syllogism Questions for SBI PO 2018/Syllogism Questions /Questions on Syllogism / Important Questions on Syllogism (Reasoning)/ Previous Year Important Questions on Syllogism (Reasoning)/ Top Ten Questions on Syllogism (Reasoning) / Syllogism Questions / Syllogism logical verbal reasoning/  Important Questions on Syllogism Reasoning/Syllogism

Syllogism for SBI PO 2018 : Syllogism Questions is a very important topic of Verbal Reason.We are here with Syllogism Questions (Reasoning)for Today.These Syllogism Questions (Reasoning) is very important and scoring for the students who are preparing for upcoming Bank Exams like SBI Clerk mains 2018,SBI PO 2018,IBPS RRBs , SSC Exams ,Railway Exams , IBPS and other competitive Exam .

Syllogism for SBI PO 2018

Syllogism for SBI PO 2018

Directions (1-10): Each of the questions below has a few statements, followed by four conclusions numbered I, II, III and IV. You have to consider every given statement are true, even if it does not confirm to the well known facts. Read the conclusions and then decide which of the conclusions can be logically derived.

 

Directions (1-2)Statements

Some apples are banana.

All bananas are drop.

Some drops are elephant.

Q1. Conclusions:

I. Some apple are not elephant.

II. Some drops are apple.

III. No elephant is apple.

(a) Only I follows

(b) Only II follows

(c) Only I and II follow

(d) Only III follows

(e) None follows

 

Q2. Conclusions:

I. Some drop are banana is a possibility.

II. Some drop are not elephant.

III. All apple are drop is a possibility.

(a) Only III follows

(b) Only II and III follow

(c) Only I and either II or III follow

(d) Only I and II follow

(e) None of these

 

Q3. Statements:

All cyan are blue

No blue is black

All yellow are black

Conclusions:

I. Some cyan are yellow

II. No cyan is black.

III. Some blue are not yellow.

(a) Only I follows

(b) Only II follows

(c) Only III follows

(d) Only II and III follow

(e) None of these

 

Directions (4-5) Statements:

Some works are hard.

All hard are states.

No state is pictures.

Q4. Conclusions:

I. All states can be work.

II. Some hard can never be picture.

III. Some states are hard

(a) Only I follows

(b) Only II and III follows

(c) Only III follows

(d) All follow

(e) None of these

 

Q5. Conclusions:

I. All work can never be picture

II. Some hard are not work is a possibility

III. All states are hard

(a) Only I and II follow

(b) Only II follows

(c) Only II and either I or III follow

(d) All follow

(e) None of these

 

Q6. Statements:

Some brick are greed.

No greed is a dose.

All doses are feed.

Conclusions:

(i) Some brick are not doses.

(ii) No feed are a greed.

(a) Only conclusion I follow

(b) Only conclusion II follow

(c) Either I or II follow

(d) Neither I nor II follow

(e) Both I and II follow.

 

Q7. Statements:

All bowl is foul.

Some foul are crabs.

All crabs are pawn.

Conclusions:

(i) All bowl being pawn is a possibility.

(ii) All crabs being bowl is a possibility.

(a) Only conclusion I follow

(b) Only conclusion II follow

(c) Either I or II follow

(d) Neither I nor II follow

(e) Both I and II follow.

 

Q8. Statements:

All gold is lead.

No lead is iron.

Some iron is rust.

Conclusions:

I. No iron is gold.

II. No gold is iron.

III. Some lead is not rust.

IV. Some rust is not lead.

(a) Only I, III and IV follow

(b) Only I, II and IV follow

(c) All follow

(d) Only II and IV follow

(e) None of these

 

Q9. Statements:

Some weed are crop.

All crop are seed.

All seed are bud.

Conclusions:

I. Some weed are seed.

II. Some seed are weed.

III. All crop are bud.

IV. Some bud are weed.

(a) All follow

(b) Only I, II and III follow

(c) Only II, III and IV follow

(d) Only I, II and IV follow

(e) None of these

 

Q10. Statements:

Some cones are tubs.

No tubs are bus.

All bus are van.

Conclusions:

I. Some cones are not bus.

II. Some van are not tubs.

III. Some bus are not tubs.

IV. Some tubs are not cones.

(a) All follow

(b) Only I, II and III follow

(c) Only II, III and IV follow

(d) Only I, II and IV follow

(e) None of these

 

 

 

 

Coaching  for Bank PO/ Clerk:

Education World is providing comprehensive, expert and high level coaching for Bank Exams . Highly qualified faculty of each subject of Bank Exams i.e Maths , Reasoning, English, Banking awareness and General awareness is available at education world .

Faculty members provide coaching using latest techniques along with that there is excellence study material prepared by highly qualified and experience staff. Regular practice tests for Bank Exams students are also conducted. As per the need of students doubt clearance classes are also provided to Bank Examsstudents.
The tricks and shortcut methods being taught in Education World are very helpful to the Bank Exams  students to crack Bank Exams Exam. Besides this, Individual attention is paid to each and every student. The students are provided with assignments and worksheets as their pattern.

As the mission of Education World is to impart value based education to one and all at affordable cost. So very low fee is charged from the students. The infrastructure of Education World is ultra modern and the faculty members are also using projector methods for teaching the students.

The vision of Education World is to shape up future leaders in all spheres of life. Education World has given uncountable selections since its inception w.e.f 26 May 2014 along with producing toppers in various competitive exams and education world will keep doing good work for the society in the coming years.

 

 

 

  1. b
  2. a
  3. d
  4. d
  5. a
  6. a
  7. e
  8. b
  9. a
  10. b
View Answers

 

Click here for General Study Material 

Click here for CSAT Study Material

English Study Material

Quantitative Aptitude Study Material

Reasoning Study Material

G.K  Material for Banking

Computer Study Material

Click here for G.K & Computer Quiz for all Competitive Exams

Quote of the Day

Previous year Question Papers for all competitive exams

Follow us on Facebook

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *