TOP TEN QUESTIONS ON THE LIVING WORLD AND BIOLOGICAL CLASSIFICATION FOR +1 MEDICAL CLASS (BIOLOGY)

TOP TEN QUESTIONS ON THE LIVING WORLD AND BIOLOGICAL CLASSIFICATION

QUESTIONS ON THE LIVING WORLD AND BIOLOGICAL CLASSIFICATION/ Top Ten Questions on THE LIVING WORLD AND BIOLOGICAL CLASSIFICATION (Biology) / THE LIVING WORLD AND BIOLOGICAL CLASSIFICATION Questions / Important Questions on THE LIVING WORLD AND BIOLOGICAL CLASSIFICATION (Biology)/ Previous Year Important Questions on THE LIVING WORLD AND BIOLOGICAL CLASSIFICATION (Biology)

THE LIVING WORLD AND BIOLOGICAL CLASSIFICATION

Top Ten Questions on THE LIVING WORLD AND BIOLOGICAL CLASSIFICATION (Biology): “THE LIVING WORLD AND BIOLOGICAL CLASSIFICATION is extremely important topic of Biology  for students of 10+1 (Medical ) class .The objective questions on “THE LIVING WORLD AND BIOLOGICAL CLASSIFICATION ” (Biology) with answers for 10+1 Class are very important for various competitive Exams like NEET, BSC agriculture ,  etc.

Top Ten Questions on THE LIVING WORLD AND BIOLOGICAL CLASSIFICATION (Biology) for +1 Medical  ,NEET and all other +1,+2 base  exams .

THE LIVING WORLD AND BIOLOGICAL CLASSIFICATION (Biology)

 

1. First theoretical biologist, who purposed that life originated in water
(a) Thales
(b) Rosel von Rosenh off
(c) Wallace
(d) Al Oparin

 

2. National museum of natural history (NMNH) is situated in
(a) Paris
(b) Delhi
(c) USA
(d) Italy

 

3. Duplicate of holotype is
(a)Monotype
(b)Paratype
(c) Isotype
(c) Lectotype

 

4. The term Taxon was given by
(a) Meyer
(b)Linnaeus
(c) Lamarck
(d) de Candolle

 

5. Species are considered as
(a) real basic unit of classification
(b) the lowest unit of classification
(c) artificial concept of human mind which can not be defined in absolute terms
(d) real unit of classification devised by taxonomists

 

6.Linnaeus system of plant classification is based on
(a) morphological and anatomical characters
(b) evolutionary trends
(c) floral characters
(d) None of above

 

7. For the first time binomial nomenclature was written in
(a) Latin
(b) Greek
(c) English
(d) Italian

 

8. All living organisms are linked to one another because
(a) They have common genetic material of same type
(b) They share common genetic material , but to varying degrees
(c) All have common cellular organization
(d) All of above

 

9. What is keystone species
(a) A species which makes up only small portion of the total biomass of a community’s organization and survival
(b) A common species that have plenty of biomass yet, has a fairly low impact on the community’s organization
(c) A rare species that has minimal impact on the biomass and on other species in the community
(d) A dominant species that constitute a large proportion of the biomass and which affects many other species

 

10. The different forms of interbreeding species that live in different geographical regions are called
(a) Monotypic species
(b) sympatric species
(c) allopatric species
(d) polytypic species

 

 

Coaching by Education World

Education World is providing comprehensive, expert and high level coaching for +1 and +2(Non-medical,Medical).Highly qualified and experienced faculty of each subject of Physics, Chemistry, Maths, Biology is available in Education World.

Faculty members provide coaching using latest techniques along with that there is excellence study material prepared by highly qualified and experience staff. The excellent study material, assignments & worksheets prepared by the faculty of Education World are provided free to its regular students. Practice Tests and Mock Tests are conducted at fixed intervals. Doubt Clearance Classes are also provided to the students.

The tricks and shortcut methods being taught in Education World are very helpful to the students. Besides this, Individual attention is paid to each and every student. The students are provided with assignments and worksheets as their pattern.

As the mission of Education World is to impart value based education to one and all at affordable cost. So very low fee is charged from the students. The infrastructure of Education World is ultra modern and the faculty members are also using projector methods for teaching the students.
The mission of Education World is to impart value-based education to one and all at affordable cost. Therefore, very low fee is charged from students.

The vision of Education World is to shape up future leaders in all spheres of life.

 

 

Answers
1-a
2-b
3-c
4-a
5-a
6-c
7-a
8-d
9-a
10-b
View Answers

 

 

+1 Class Physics Study Material
+1 Class Chemistry Study Material
+1 Class Biology Study Material
+1 Class Mathematics Study Material

+2 Class Mathematics Study Material

All About NEET

All About JEE (Advanced & Mains)

All About NDA

Quote of the Day

Follow us on Facebook

Click here for Government Jobs

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *