Top Ten Question on PUZZLES (Reasoning) for all Competitive Exams

Top Ten Question on PUZZLES

Top Ten Question on PUZZLES  / Important Question on PUZZLES (Reasoning) /PUZZLES  Reasoning Miscellaneous Questions/ Previous Year Important Questions of PUZZLES (miscellaneous)

Top Ten Question on PUZZLES for Today. These PUZZLES are very important and scoring for the students who are preparing for upcoming Bank Exams like IBPS RRBs, IBPS PO and other competitive Exam  (SSC CGL MAINS, PCS, IAS, IB, NICL, ETC.).

 

Top Ten Question on PUZZLES

Top Ten Question on PUZZLES

Questions (1-5): Study the following information and answer the questions that follow:

14 students A, B, C, D, E, F, G, M, N, O, P, Q, R and S who attends the lecture on different subjects i.e. Economics, Biology, Sociology, Physics, Math’s, History and Chemistry but not necessarily in the same order. They all attend the lecture on different days of the same week starting from Monday. Lecture for each subject are attended by only two students and lectures for each subject are held on same day.A attended the lecture on Sociology. Student R and F attended their lecture on Wednesday. B attends his lecture on Saturday but not with A. The Lecture of Math’s is schedule on Thursday. Student G and S attended their lecture of subject Chemistry but one of the day after Thursday. Students M attends the lecture of subject Economics but not after Wednesday. There is a gap of one day between the lecture of Physics and the lecture of Biology which is attended by P but not on Monday. Student N attends his lecture on Friday. Lecture of subject Economics is not scheduled on Monday. A attends his lecture with only D. C does not attend his lecture with B. Student O does not attend the lecture of History. E attends his lecture with M.

 

Q1. On which Day Lecture on Physics was scheduled?
(a) Monday
(b) Tuesday
(c) Thursday
(d) Friday
(e) Wednesday

Q2. P attends his lecture on which day?
(a) Monday
(b) Friday
(c) Saturday
(d) Sunday
(e) Tuesday

Q3. Who among the following students attends the lecture on History?
(a) A and D
(b) B and C
(c) B and Q
(d) C and O
(e) R and A

Q4. C attends the lecture of which subject?
(a) Physics
(b) Math’s
(c) Chemistry
(d) None of these
(e) Biology

Q5. On which of the following day the lecture on Sociology is scheduled?
(a) Sunday
(b) Tuesday
(c) Monday
(d) Friday
(e) Saturday

 

Top Ten Question on PUZZLES

 

Directions (6-10): Study the following information carefully and answer the question given below-

P, Q, R, S, U, V and W are seven students go to coaching classes of a different day of the same week starting from Monday. Only one student goes to coaching class on a day.
P goes to coaching classes after Thursday. Two students go to coaching class between P and Q. One student goes to coaching class between Q and V. No one goes to coaching class after W. More than two students go to coaching class between W and R. Only one student goes to coaching class between R and S. S does not go to coaching class on first day of the week. U does not go to coaching class immediately before or immediately after the day on which P goes to coaching class.

Q6. Who among following goes to coaching class on Tuesday?
(a) Q
(b) R
(c) U
(d) S
(e) None of these.

Q7. Who among following goes to coaching class immediately after Q?
(a) V
(b) R
(c) U
(d) S
(e) P

Q8. How many student(s) go(es) to coaching class between S and V?
(a) Four
(b) Two
(c) Three
(d) More than Four
(e) No one.

Q9. Who among following goes to coaching class on Friday?
(a) Q
(b)V
(c) P
(d) S
(e) None of these.

Q10. Who among following goes to coaching class immediately before V?
(a) U
(b) Q
(c) R
(d) S
(e) None of these

 

Coaching  for Bank PO/ Clerk:

Education World is providing comprehensive, expert and high level coaching for Bank Exams . Highly qualified faculty of each subject of Bank Exams i.e Maths , Reasoning, English, Banking awareness and General awareness is available at education world .

Faculty members provide coaching using latest techniques along with that there is excellence study material prepared by highly qualified and experience staff. Regular practice tests for Bank Exams students are also conducted. As per the need of students doubt clearance classes are also provided to Bank Exams students.
The tricks and shortcut methods being taught in Education World are very helpful to the Bank Exams  students to crack Bank Exams Exam. Besides this, Individual attention is paid to each and every student. The students are provided with assignments and worksheets as their pattern.

As the mission of Education World is to impart value based education to one and all at affordable cost. So very low fee is charged from the students. The infrastructure of Education World is ultra modern and the faculty members are also using projector methods for teaching the students.

The vision of Education World is to shape up future leaders in all spheres of life. Education World has given uncountable selections since its inception w.e.f 26 May 2014 along with producing toppers in various competitive exams and education world will keep doing good work for the society in the coming years.

1. (e)
2. (b)
3. (c)
4. (b)
5. (c)
6. (b)
7. (d)
8. (e)
9. (b)
10. (d)

View Answers

 

Online Test Series for Bank/SSC 

English Study Material for Banking

Quantitative Aptitude Study Material for Banking

Reasoning Study Material for Banking

G.K  Material for Banking

Follow us on Facebook

Click here to view some Achievements of Education World

Click here to view some Achievements of Education World

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *