TOP TEN Questions on Computer for all Upcoming Competitive Exams

TOP TEN Questions on Computer for all Upcoming Competitive Exams

TOP TEN Questions on Computer /  Computer Questions / Important Question On Computer/ MCQ’S on Computer

TOP TEN Questions on Computer for all competitive exams.

TOP TEN Questions on Computer :Computer is one of the most weighted topics in all the competitive exams. We are here providing another set of TOP TEN Questions on Computer .These are very important for  IBPS PO, IBPS RRBs, SSC (CGL/ MTS), PCS, IAS,  and other upcoming competitive exams.

TOP TEN Questions on Computer

TOP TEN Questions on Computer 18th November 2017 for all competitive exams.

 

1. Multi user systems provided cost savings for small business because they use a single processing unit to link several :
A) Personal computers
B) Workstations
C) Dumb terminals
D) Mainframes

2. What are the three decisions making operations performed by the ALU of a computer?
A) Grater than
B) Less than
C) Equal to
D) All of the above

3. The word processing task associated with changing the appearance of a document is :
A) Editing
B) Writing
C) Formatting
D) All of above

4. Nepal brought a computer for census of 2028 BS. This computer was of:
A) first generation
B) second generation
C) third generation
D) fourth generation

5. Algorithm and Flow chart help us to :
A) Know the memory capacity
B) Identify the base of a number system
C) Direct the output to a printer
D) Specify the problem completely and clearly

6. Which statement is valid about computer program?
A) It is understood by a computer
B) It is understood by programmer
C) It is understood user
D) Both a & b

7. The difference between memory and storage is that memory is ………….and storage is ……………. .
A) Temporary, permanent
B) Permanent, temporary
C) Slow, fast
D) All of above

8. When was Pascaline invented?
A) 1617
B) 1620
C) 1642
D) 1837

9. Which of the following statement is valid?
A) Lady Augusta is the first programmer
B) Ada is the daughter of Lord Byron, a famous English poet
C) ADA is a programming language developed by US Defense
D) All of above

10. A compiler is a translating program which ………… .
A) Translates instruction of a high level language into machine language
B) Translates entire source program into machine language program
C) It is not involved in program’s execution
D) All of above

 

 

Competitive Exams Coaching :
Education World is providing comprehensive, expert and high level coaching for All Competitive Exams . Highly qualified faculty of each subject of Competitive Exams i.e Maths , Reasoning, English, General awareness is available at Education World .

Faculty members provide coaching using latest techniques along with that there is excellence study material prepared by highly qualified and experience staff. Regular practice tests for All Competitive Exams are also conducted. As per the need of students doubt clearance classes are also provided to All Competitive Exams students.

The tricks and shortcut methods being taught in Education World are very helpful to the students to crack Competitive Exams. Besides this, Individual attention is paid to each and every student. The students are provided with assignments and worksheets as their pattern.

As the mission of Education World is to impart value based education to one and all at affordable cost. So very low fee is charged from the students. The infrastructure of Education World is ultra modern and the faculty members are also using projector methods for teaching the students.
The vision of Education World is to shape up future leaders in all spheres of life. Education World has given uncountable selections since its inception w.e.f 26 May 2014 along with producing toppers in various competitive exams and education world will keep doing good work for the society in the coming years.

 

 

 

1-C
2-D
3-C
4-B
5-D
6-D
7-A
8-C
9-D
10-D

View Answers

 

 

Online Test Series for Bank/SSC 

Click here for more Government Jobs

Quote of the Day

Previous year Question Papers for all competitive exams

Click here to view some Achievements of Education World  

English Study Material for Banking/SSC

Quantitative Aptitude Study Material for Banking/SSC

Reasoning Study Material for Banking/SSC

G.K  Material for Banking/SSC

Follow us on Facebook

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *