MCQ’S on Computer

MCQ’S on Computer 27th June 2017 for all competitive exams.

Computer is one of the most weighted topics for all the competitive exams. We are here with another set of TOP TEN Questions of Computer ,are very important for SSC (CGL/ MTS)and other upcoming competitive.

1. A hard copy would be prepared on a:
A) Line printer
B) Dot matrix Printer
C) Typewriter terminal
D) All of the above

2. The term GIGO is relate to which characteristics of computers?
A) Speed
B) Automatic
C) Accuracy
D) Reliability

3. Which of the following programming language were used in first generation computers?
A) Machine language
B) Assembly language
C) Both of above
D) None of above

4. To locate a data item for storage is:
A) Field
B) Feed
C) Database
D) Fetch

5. Who used punched cards practically for the first time in the history of computers?
A) Charles Babbage
B) Dr. Herman Hollerith
C) Howard Aikin
D) Joseph Jacquard

6. Hard disk is coated in both sides with:
A) Magnetic metallic oxide
B) Optical metallic oxide
C) Carbon layer
D) All of the above

7. Which of the following term means to reckon?
A) putare
B) com
C) computa
D) computar

8. An input /output device at which data enters or leaves a computer system is:
A) Keyboard
B) Terminal
C) Printer
D) Plotter

9. Which of the following is first generation of computer:
A) EDSAC
B) IBM-1401
C) CDC-1604
D) ICL-2900

10. A name or number used to identify a storage location is called:
A) A byte
B) A record
C) An address
D) All of above

1-D
2-C
3-A
4-D
5-B
6-A
7-A
8-B
9-A
10-C

View Answers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *