Daily G.K Updates

Daily G. K  Updates 27th June, 2017

THESE QUESTIONS ARE BASED ON  NATIONAL AND INTERNATIONAL CURRENT EVENTS.READ THESE QUESTIONS TO ENHANCE YOUR KNOWLEDGE AND TO CRACK COMPETITIVE EXAMS.BEST OF LUCK FROM EDUCATION WORLD……..

1. In Odisha, the biggest annual festival of Rath Yatra or Chariot Festival Commenced on 25th June at which of the following place:
(a) Cuttack
(b) Sambalpur
(c) Bhubaneswar
(d) Puri

2. Indian Shuttler Kidambi Srikant has lifted the Australian Open Super Series trophy in Sydney. Whom he had defeated in final to win this trophy:
(a) Sung Hwan Park
(b) Chen Long
(c) Dan Lin
(d) Taufik Hidayat

3. International Day Against Drug Abuse and Illicit Trafficking is celebrated every year on which of the following date:
(a) 24th June
(b) 23rd June
(c) 26th June
(d) 25th June

4.  Name the Haryana Girl who is the winner of the Femina Miss Indian World 2017:
(a) Manushi Chillar
(b) Pooja Dhanoa
(c) Mansi Singh
(d) Malaika Huda

5. It was the ______ edition of the Femina Miss India World:
(a) 34th
(b) 55th
(c) 54th
(d) 34th

6. Name the Indian girl who has become Miss World in Bodybuilding Championship held recently in Venice, Italy:
(a) Hansika Moitra
(b) Bhumika Sharma
(c) Meera Bhavaani
(d) Bhavna Singh

7. Which of the following lender has recently announced the elevation of its CFO Sunil Kakar as the Manager  Director and Chief Executive Office of the Company:
(a) IDFC Bank
(b) HDFC Bank
(c) IDBI Bank
(d) Karnataka Bank

8. Venkaih Naidu has launched the book which titled “The Emergency Indian Democracy’s Darkest Hour”.The book is written by:
(a) Veerapa Moily
(b) Kumar Vishwas
(c) Surya Prakash
(d) Yashwant Singh

9.  Name the Indian Boxer who has recently clinched a gold medal on the final day of ulaanbator cup boxing tournament in Mongolia:
(a) Ankush Dahiya
(b) Sachin Kumar
(c) Areen More
(d) Indro Dhanush

10. Which one of the following country has unveiled the world’s first train that operates on a virtual track using sensor technology instead of metal rails?
(a) Japan
(b) China
(c) France
(d) Switzerland

1. d
2. b
3. c
4. a
5. c
6. b
7. a
8. c
9. a
10. b

View Answers

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *