Basic Computer Questions for all Upcoming Competitive Exams

Basic Computer Questions

Basic Computer Questions / Computer Questions / TOP TEN Questions on Computer /   Important Question On Computer/ MCQ’S on Computer

Basic Computer Questions for all competitive exams.

Basic Computer Questions :Computer is one of the most weighted topics in all the competitive exams. We are here providing another set of TOP TEN Questions on Computer .These are very important for  IBPS PO, IBPS RRBs, SSC (CGL/ MTS), PCS, IAS,  and other upcoming competitive exams.

Basic Computer Questions

Basic Computer Questions 2nd December 2017 for all competitive exams.

 

1. Which of the following statement is false?
A) Mechanical analog computers have existed for thousands of years
B) There are mechanical analog computers and electronic analog computers.
C) All electronic computers are digital computers
D) All of above are false

2. Which of the following require large computers memory?
A) Imaging
B) Graphics
C) Voice
D) All of Above

3. Which of the following is machine independence program?
A) High level language
B) Low level language
C) Assembly language
D) Machine language

4. When was the first electro-mechanical computer developed?
A) 1880
B) 1990
C) 1944
D) None of above

5. The first machine to successfully perform a long series of arithmetic and logical operations was:
A) ENIAC
B) Mark-I
C) Analytic Engine
D) UNIVAC-1

6. Which one is the largest space?
A) kilobyte
B) petabyte
C) terabyte
D) gigabyte

7. FORTRAN programming language is more suitable for …………. .
A) Business Applications
B) Marketing Applications
C) Scientific Applications
D) None of the above

8. The brain of any computer system is ………….. .
A) Control Unit
B) Arithmetic Logic Unit
C) Central Processing Unit
D) Storage Unit

9. Analog computer works on the supply of …………. .
A) Continuous electrical pulses
B) Electrical pulses but not continuous
C) Magnetic strength
D) None of the above

10. An error in software or hardware is called a bug. What is the alternative computer jargon for it?
A) Leech
B) Squid
C) Slug
D) Glitch

 

 

 

 

 

 

Competitive Exams Coaching :
Education World is providing comprehensive, expert and high level coaching for All Competitive Exams . Highly qualified faculty of each subject of Competitive Exams i.e Maths , Reasoning, English, General awareness is available at Education World .

Faculty members provide coaching using latest techniques along with that there is excellence study material prepared by highly qualified and experience staff. Regular practice tests for All Competitive Exams are also conducted. As per the need of students doubt clearance classes are also provided to All Competitive Exams students.

The tricks and shortcut methods being taught in Education World are very helpful to the students to crack Competitive Exams. Besides this, Individual attention is paid to each and every student. The students are provided with assignments and worksheets as their pattern.

As the mission of Education World is to impart value based education to one and all at affordable cost. So very low fee is charged from the students. The infrastructure of Education World is ultra modern and the faculty members are also using projector methods for teaching the students.
The vision of Education World is to shape up future leaders in all spheres of life. Education World has given uncountable selections since its inception w.e.f 26 May 2014 along with producing toppers in various competitive exams and education world will keep doing good work for the society in the coming years.

 

 

 

1-C
2-D
3-A
4-C
5-B
6-B
7-C
8-C
9-A
10-D

View Answers

 

 

Online Test Series for Bank/SSC 

Click here for more Government Jobs

Quote of the Day

Previous year Question Papers for all competitive exams

Click here to view some Achievements of Education World  

English Study Material for Banking/SSC

Quantitative Aptitude Study Material for Banking/SSC

Reasoning Study Material for Banking/SSC

G.K  Material for Banking/SSC

Follow us on Facebook

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *