Computer Questions for all Upcoming Competitive Exams

Computer Questions for all Upcoming Competitive Exams

 Computer Questions / Important Question On Computer/ MCQ’S on Computer / TOP TEN Questions on Computer

Computer Questions for all competitive exams.

Computer Questions  for all upcoming Competitive Exams :Computer is one of the most weighted topics in all the competitive exams. We are here providing another set of TOP TEN Questions on Computer .These are very important for  IBPS PO, IBPS RRBs, SSC (CGL/ MTS), PCS, IAS,  and other upcoming competitive exams.

Computer Questions

Computer Questions on 10th November 2017 for all competitive exams.

 

1. What was the main disadvantage of vacuum tubes?
A) They were larger in size
B) They produced heat and often burned out
C) They consumed a lot of electricity
D) The operation cost was high

2. Registers, which are partially visible to users and used to hold conditional, are known as :
A) PC
B) Memory address registers
C) General purpose register
D) Flags

3. Which is not a computer of first generation?
A) ENIAC
B) UNIVAC
C) IBM 360
D) IBM 1401

4. Registers which are partially visible to users and used to hold conditional codes (bits set by the CPU hardware as the result of operations), are known as :
A) PC
B) Flags
C) Memory Address Registers
D) General Purpose Registers

 

Computer Questions

 

5. Who invented vacuum tubes?
A) Lee de Forest
B) William Shockley
C) John Bardeen
D) All of above

6. An approach that permits the computer to work on several programs instead of one is :
A) On-line thesaurus
B) Multiprogramming
C) Over lapped processing
D) Outline processor

7. Who suggested Stored Program Concept?
A) John Mauchley
B) J.P. Eckert
C) John Neumann
D) Joseph Jacquard

8. The central processing unit (CPU) consists of :
A) Input, output and processing
B) Control unit, primary storage, and secondary storage
C) Control unit, processing, and primary storage
D) Control unit, arithmetic-logic unit and primary storage

9. The notable features like keyboards, monitors, GUI were developed in :
A) First generation
B) Second generation
C) Third generation
D) Fourth generation

10. UNIVAC is ………….. .
A) Universal Automatic Computer
B) Universal Array Computer
C) Unique Automatic Computer
D) Unvalued Automatic Computer

 

 

Competitive Exams Coaching :
Education World is providing comprehensive, expert and high level coaching for All Competitive Exams . Highly qualified faculty of each subject of Competitive Exams i.e Maths , Reasoning, English, General awareness is available at Education World .

Faculty members provide coaching using latest techniques along with that there is excellence study material prepared by highly qualified and experience staff. Regular practice tests for All Competitive Exams are also conducted. As per the need of students doubt clearance classes are also provided to All Competitive Exams students.

The tricks and shortcut methods being taught in Education World are very helpful to the students to crack Competitive Exams. Besides this, Individual attention is paid to each and every student. The students are provided with assignments and worksheets as their pattern.

As the mission of Education World is to impart value based education to one and all at affordable cost. So very low fee is charged from the students. The infrastructure of Education World is ultra modern and the faculty members are also using projector methods for teaching the students.
The vision of Education World is to shape up future leaders in all spheres of life. Education World has given uncountable selections since its inception w.e.f 26 May 2014 along with producing toppers in various competitive exams and education world will keep doing good work for the society in the coming years.

 

 

 

1-B
2-C
3-D
4-B
5-A
6-C
7-C
8-D
9-C
10-A

View Answers

 

 

Online Test Series for Bank/SSC 

Click here for more Government Jobs

Quote of the Day

Previous year Question Papers for all competitive exams

Click here to view some Achievements of Education World  

English Study Material for Banking/SSC

Quantitative Aptitude Study Material for Banking/SSC

Reasoning Study Material for Banking/SSC

G.K  Material for Banking/SSC

Follow us on Facebook

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *