Current Affairs for All Upcoming Competitive Exams

Current Affairs

Current Affairs /DAILY GK / DAILY GK UPDATES /Important GK Questions/ MCQs on G.K

Current Affairs

Current Affairs :THESE QUESTIONS ARE BASED ON NATIONAL AND INTERNATIONAL CURRENT EVENTS.READ THESE QUESTIONS TO ENHANCE YOUR KNOWLEDGE AND TO CRACK COMPETITIVE EXAMS.BEST OF LUCK FROM EDUCATION WORLD…………….

Current Affairs

Current Affairs Questions for all Upcoming Competitive exams.

 

1.Who has won the 2017 Ballon d’Or award for the year’s best player?
[A] Lionel Messi
[B] Gianluigi Buffon
[C] Luka Modric
[D] Cristiano Ronaldo

 

2.Who has been chosen for the 27th edition of Vyas Samman-2017?
[A] Vishwanath Tripathi
[B] Mamta Kalia
[C] Surinder Verma
[D] Mannu Bhandari

 

3.What is the theme of the 2017 World Human Rights Day (WHRD)?
[A] Stand up for someone’s rights today
[B] Stand Up for Human Rights
[C] Our Rights, Our Freedoms, Always
[D] Let’s stand up for equality, justice and human dignity

 

4.Alappuzha has been included in top 5 global cities by the UNEP list to successfully manage solid waste. It is located in which state?
[A] Goa
[B] Kerala
[C] Tamil Nadu
[D] Karnataka

 

5.Who has been appointed as the new Executive Director of Reserve Bank of India (RBI)?
[A] Uma Shankar
[B] Meena Hemchandra
[C] Deepali Pant Joshi
[D] BP Kanungo

6. Which country has become the world’s first country to end national radio broadcasts on FM network?
[A] Switzerland
[B] Norway
[C] Denmark
[D] Britain

 

7.Which country has recently declared polio-free country by the World Health Organization (WHO)?
[A] Pakistan
[B] Gabon
[C] Afghanistan
[D] Nigeria

 

8. The Union Cabinet has recently approved agreement with UNESCO on establishment of International Training Centre for Operational Oceanography. The centre will set up in which city?
[A] New Delhi
[B] Hyderabad
[C] Chennai
[D] Lucknow

 

9. The 8th edition of bilateral military exercise “EKUVERIN 2017” has started between India and which country?
[A] Japan
[B] Sri Lanka
[C] Nepal
[D] Maldives

 

10.Who has been chosen for the 31st Moortidevi Award– 2017?
[A] Vishwanath Tripathi
[B] Kolakaluri Enoch
[C] M. P. Veerendra Kumar
[D] Joy Goswami

 

 

Competitive Exams Coaching :
Education World is providing comprehensive, expert and high level coaching for All Competitive Exams . Highly qualified faculty of each subject of Competitive Exams i.e Maths , Reasoning, English, General awareness is available at Education World .

Faculty members provide coaching using latest techniques along with that there is excellence study material prepared by highly qualified and experience staff. Regular practice tests for All Competitive Exams are also conducted. As per the need of students doubt clearance classes are also provided to All Competitive Exams students.

The tricks and shortcut methods being taught in Education World are very helpful to the students to crack Competitive Exams. Besides this, Individual attention is paid to each and every student. The students are provided with assignments and worksheets as their pattern.

As the mission of Education World is to impart value based education to one and all at affordable cost. So very low fee is charged from the students. The infrastructure of Education World is ultra modern and the faculty members are also using projector methods for teaching the students.
The vision of Education World is to shape up future leaders in all spheres of life. Education World has given uncountable selections since its inception w.e.f 26 May 2014 along with producing toppers in various competitive exams and education world will keep doing good work for the society in the coming years.

 

1.A
2.B
3.B
4.B
5.A
6.B
7.B
8.C
9.D
10.D

View Answers

 

 

Online Test Series for Bank/SSC 

Click here for more Government Jobs

Quote of the Day

Previous year Question Papers for all competitive exams

Click here to view some Achievements of Education World  

English Study Material for Banking/SSC

Quantitative Aptitude Study Material for Banking/SSC

Reasoning Study Material for Banking/SSC

G.K  Material for Banking/SSC

Follow us on Facebook

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *