Daily GK Updates / Important GK Questions for all Upcoming Competitive exams

DAILY GK UPDATES 5th OCTOBER 2017.

Daily GK Updates /Important GK Questions/ Current Affairs/ MCQs on G.K

DAILY GK UPDATES :THESE QUESTIONS ARE BASED ON  NATIONAL AND INTERNATIONAL CURRENT EVENTS.READ THESE QUESTIONS TO ENHANCE YOUR KNOWLEDGE AND TO CRACK COMPETITIVE EXAMS.BEST OF LUCK FROM EDUCATION WORLD…………….

DAILY GK UPDATES:These question of General Knowledge is very important and scoring for the students who are preparing for upcoming Bank Exams like IBPS RRBs, IBPS PO and other competitive Exam  (SSC CGL MAINS, SSC MTS, PCS, IAS, IB, NICL, ETC.).

DAILY GK UPDATESDaily GK Updates

1. Which city is hosting the annual conference Rajaswa Gyan Sangam (RGS – 2017)?
[A] Jaipur
[B] Kochi
[C] New Delhi
[D] Pune

2. Who has been appointed as the new Vice-Chairman of NITI Aayog?
[A] Rutvak Agrawal
[B] Vijay Parasher
[C] Umesh Singhal
[D] Rajiv Kumar

3. The world’s highest sandcastle has recently built in which country?
[A] Germany
[B] India
[C] China
[D] South Africa

4. Which operation has started by India to help Rohingya refugees in Bangladesh?
[A] Operation Rohingya
[B] Operation Manavta
[C] Operation Insaniyat
[D] Operation Refugee

5. Which city to host the 2028 Summer Olympics?
[A] London
[B] Paris
[C] Tokyo
[D] Los Angeles

Daily GK Updates

6. Which sportsperson has authored the book “Unstoppable: My Life So Far”?
[A] Sachin Tendulkar
[B] Leander Paes
[C] Maria Sharapova
[D] Sania Mirza

7. Who has won the 2017 women’s singles Korea Open Super Series badminton tournament?
[A] P V Sindhu
[B] Sania Nehwal
[C] Nozomi Okuhara
[D] P V Sindhu

8. Who has been appointed as the new Prime Minister of Peru?
[A] Mercedes Araoz
[B] Fernando Zavala Lombardi
[C] Pedro Cateriano
[D] Ana Jara

9.Dr K S Chugh, the father of nephrology in India has passed away. He hailed from which state?
[A] Mizoram
[B] Assam
[C] Punjab
[D] Kerala

10. Who will be new Director General of the National Investigation Agency (NIA)?
[A] Manoj Jhalani
[B] Parameswaran Iyer
[C] Nitin Yadav
[D] YC Modi

 

Competitive Exams Coaching :
Education World is providing comprehensive, expert and high level coaching for All Competitive Exams . Highly qualified faculty of each subject of Competitive Exams i.e Maths , Reasoning, English, General awareness is available at Education World .

Faculty members provide coaching using latest techniques along with that there is excellence study material prepared by highly qualified and experience staff. Regular practice tests for All Competitive Exams are also conducted. As per the need of students doubt clearance classes are also provided to All Competitive Exams students.

The tricks and shortcut methods being taught in Education World are very helpful to the students to crack Competitive Exams. Besides this, Individual attention is paid to each and every student. The students are provided with assignments and worksheets as their pattern.

As the mission of Education World is to impart value based education to one and all at affordable cost. So very low fee is charged from the students. The infrastructure of Education World is ultra modern and the faculty members are also using projector methods for teaching the students.
The vision of Education World is to shape up future leaders in all spheres of life. Education World has given uncountable selections since its inception w.e.f 26 May 2014 along with producing toppers in various competitive exams and education world will keep doing good work for the society in the coming years.

 

1. C
2. D
3. A
4. C
5. D
6. C
7. D
8. A
9. C
10.D

View Answers

 

 

Online Test Series for Bank/SSC 

Click here for more Government Jobs

Quote of the Day

Previous year Question Papers for all competitive exams

Click here to view some Achievements of Education World  

English Study Material for Banking/SSC

Quantitative Aptitude Study Material for Banking/SSC

Reasoning Study Material for Banking/SSC

G.K  Material for Banking/SSC

Follow us on Facebook

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *