DAILY GK UPDATES for all Upcoming Competitive exams

DAILY GK UPDATES 19TH DECEMBER 2017.

DAILY GK UPDATES /Important GK Questions/ Current Affairs/ MCQs on G.K

DAILY GK UPDATES :THESE QUESTIONS ARE BASED ON  NATIONAL AND INTERNATIONAL CURRENT EVENTS.READ THESE QUESTIONS TO ENHANCE YOUR KNOWLEDGE AND TO CRACK COMPETITIVE EXAMS.BEST OF LUCK FROM EDUCATION WORLD…………….

DAILY GK UPDATES :These question of General Knowledge is very important and scoring for the students who are preparing for upcoming Bank Exams like IBPS RRBs, IBPS PO and other competitive Exam  (SSC CGL MAINS, SSC MTS, PCS, IAS, IB, NICL, ETC.).

DAILY GK UPDATESDaily GK Updates

 

DAILY GK UPDATES for all Upcoming Competitive exams

1.What is the theme of the 2017 World Human Rights Day (WHRD)?
[A] Stand up for someone’s rights today
[B] Stand Up for Human Rights
[C] Our Rights, Our Freedoms, Always
[D] Let’s stand up for equality, justice and human dignity

 

2.Which country is hosting the “Bodhi Parva: BIMSTEC Festival of Buddhist Heritage”?
[A] Nepal
[B] China
[C] Myanmar
[D] India

 

3.Lalji Singh, the father of Indian DNA fingerprinting has passed away. He hailed from which state?
[A] Uttar Pradesh
[B] Karnataka
[C] Kerala
[D] Odisha

 

4.Alappuzha has been included in top 5 global cities by the UNEP list to successfully manage solid waste. It is located in which state?
[A] Goa
[B] Kerala
[C] Tamil Nadu
[D] Karnataka

 

5.India has been declared free from trachoma, which is a contagious bacterial infection of which part of human body?
[A] Nose
[B] Ear
[C] Eye
[D] Neck

 

6.Which country’s team has clinched bronze at the Hockey World League (HWL-2017) tournament?
[A] India
[B] Germany
[C] Nepal
[D] Italy

 

7.Which Indian sportsperson has clinched bronze in the women’s 10m Air Pistol event at the 10th Asian Championship 10m Rifle/Pistol in Japan?
[A] Heena Sidhu
[B] Shri Nivetha Paramantham
[C] Harveen Srao
[D] Manu Bhaker

 

8.Which country’s team has clinched gold at the Hockey World League (HWL-2017) tournament?
[A] Argentina
[B] Italy
[C] Japan
[D] Australia

 

9.Who has been appointed as the new Executive Director of Reserve Bank of India (RBI)?
[A] Uma Shankar
[B] Meena Hemchandra
[C] Deepali Pant Joshi
[D] BP Kanungo

 

10.Who has been sworn-in as the new President of Republic of Kenya?
[A] Abduba Dida
[B] William Ruto
[C] Uhuru Kenyatta
[D] Raila Odinga

 

 

 

Competitive Exams Coaching :
Education World is providing comprehensive, expert and high level coaching for All Competitive Exams . Highly qualified faculty of each subject of Competitive Exams i.e Maths , Reasoning, English, General awareness is available at Education World .

Faculty members provide coaching using latest techniques along with that there is excellence study material prepared by highly qualified and experience staff. Regular practice tests for All Competitive Exams are also conducted. As per the need of students doubt clearance classes are also provided to All Competitive Exams students.

The tricks and shortcut methods being taught in Education World are very helpful to the students to crack Competitive Exams. Besides this, Individual attention is paid to each and every student. The students are provided with assignments and worksheets as their pattern.

As the mission of Education World is to impart value based education to one and all at affordable cost. So very low fee is charged from the students. The infrastructure of Education World is ultra modern and the faculty members are also using projector methods for teaching the students.
The vision of Education World is to shape up future leaders in all spheres of life. Education World has given uncountable selections since its inception w.e.f 26 May 2014 along with producing toppers in various competitive exams and education world will keep doing good work for the society in the coming years.

 

1. B
2. D
3. A
4. B
5. C
6. A
7. A
8. D
9. A
10. C

View Answers

 

 

Online Test Series for Bank/SSC 

Click here for more Government Jobs

Quote of the Day

Previous year Question Papers for all competitive exams

Click here to view some Achievements of Education World  

English Study Material for Banking/SSC

Quantitative Aptitude Study Material for Banking/SSC

Reasoning Study Material for Banking/SSC

G.K  Material for Banking/SSC

Follow us on Facebook

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *