DAILY GK UPDATES for all Upcoming Competitive exams

DAILY GK UPDATES

DAILY GK UPDATES / DAILY GK  / Important GK Questions / Current Affairs/ MCQs on G.K

DAILY GK UPDATES

DAILY GK UPDATES

DAILY GK UPDATES :THESE QUESTIONS ARE BASED ON  NATIONAL AND INTERNATIONAL CURRENT EVENTS.READ THESE QUESTIONS TO ENHANCE YOUR KNOWLEDGE AND TO CRACK COMPETITIVE EXAMS.BEST OF LUCK FROM EDUCATION WORLD…………….

These question of General Knowledge is very important and scoring for the students who are preparing for upcoming Bank Exams like IBPS RRBs, IBPS PO and other competitive Exam  (SSC CGL MAINS, SSC MTS, PCS, IAS, IB, NICL, ETC.).

 

1. Who has been appointed as the new Deputy National Security Adviser (NSA)?
a) Manish Pandey
b) Arvind Gupta
c) Rajinder Khanna
d) Nikhil Singh

 

2. The Reserve Bank of India (RBI) has initiated PCA against Allahabad Bank over its high bad loans. What does “PCA” stands for?
a) Prompt Control Action
b) Principal Complaints Action
c) Principal Component Action
d) Prompt Corrective Action

 

3. Which country has won the 30th edition of the Hopman Cup tournament 2018?
a) Japan
b) Australia
c) Spain
d) Switzerland

 

4. India’s fastest and first multi-peta-flops supercomputer “Pratyush” has established at which institute?
a) Indian Institute of Remote Sensing (IIRS) Dehradun
b) Indian Institute of Tropical Meteorology (IITM) Pune
c) Central Institute of Technology (CIT) Kokrajhar
d) Indian Institute of Information Technology (IIIT) Gwalior

 

5. India’s second Film and Television Institute of India (FTII) will be set up in which state/UT?
a) Assam
b) Punjab
c) Arunachal Pradesh
d) Odisha

 

6. Who has inaugurated the first-ever Persons of Indian Origin (PIO) Parliamentary Conference in Delhi?
a) PM Narendra Modi
b) Sushma Swaraj
c) M Venkaiah Naidu
d) Ram Nath Kovind

 

7. What is the India’s GDP forecast in 2018, as per World Bank’s latest report “2018 Global Economic Prospects (GEP)”?
a) 7.4%
b) 7.5%
c) 7.6%
d) 7.2%

 

8. Which Bollywood personality has become the official brand ambassador of Sikkim?
a) Irrfan Khan
b) Salman Khan
c) Akshay Kumar
d) AR Rahman

 

9. The 2018 World Hindi Day (WHD) is observed on which date?
a) January 11
b) January 9
c) January 10
d) January 12

 

10. Which state government has launched Mukhyamantri Kalakar Sahayata Yojana (MKSY) for artists?
a) Odisha
b) Rajasthan
c) Assam
d) Kerala

 

 

 

Competitive Exams Coaching :
Education World is providing comprehensive, expert and high level coaching for All Competitive Exams . Highly qualified faculty of each subject of Competitive Exams i.e Maths , Reasoning, English, General awareness is available at Education World .

Faculty members provide coaching using latest techniques along with that there is excellence study material prepared by highly qualified and experience staff. Regular practice tests for All Competitive Exams are also conducted. As per the need of students doubt clearance classes are also provided to All Competitive Exams students.

The tricks and shortcut methods being taught in Education World are very helpful to the students to crack Competitive Exams. Besides this, Individual attention is paid to each and every student. The students are provided with assignments and worksheets as their pattern.

As the mission of Education World is to impart value based education to one and all at affordable cost. So very low fee is charged from the students. The infrastructure of Education World is ultra modern and the faculty members are also using projector methods for teaching the students.
The vision of Education World is to shape up future leaders in all spheres of life. Education World has given uncountable selections since its inception w.e.f 26 May 2014 along with producing toppers in various competitive exams and education world will keep doing good work for the society in the coming years.

 

 

1. c
2. d
3. d
4. b
5. c
6. a
7. b
8. d
9. c
10. a

 

View Answers

 

 

Online Test Series for Bank/SSC 

Click here for more Government Jobs

Quote of the Day

Previous year Question Papers for all competitive exams

Click here to view some Achievements of Education World  

English Study Material for Banking/SSC

Quantitative Aptitude Study Material for Banking/SSC

Reasoning Study Material for Banking/SSC

G.K  Material for Banking/SSC

Follow us on Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *