GK for SBI Clerk 2018 ,SBI PO 2018, IBPS RRBs 2018 & all other competitive exams

GK for SBI Clerk 2018

GK for SBI Clerk 2018/GK Questions for SBI PO 2018/ GK Questions for SBI Clerk 2018 /Current Affairs for SBI Clerk 2018 /Current Affairs March 2018 /Daily Current Affairs /Current Affairs / Current Affairs Questions / DAILY GK / DAILY GK UPDATES / Important GK Questions/ MCQs on G.K / General Knowledge Questions /GK Questions

GK for SBI Clerk 2018: These questions are based on national and international current events. Read these questions to enhance your knowledge and to crack competitive exams like Railway Exams, SBI Clerk Exam and  etc. Best of luck from education world…………….

GK for SBI Clerk 2018

GK for SBI Clerk 2018

1.Which Indian personality has been honoured with the 2018 Nikkei Asia Prize in Japan?
[A]Narendra Modi
[B]Manmohan Singh
[C]Nita Ambani
[D]Bindeshwar Pathak

 

2.Which city is hosting the ASEAN India Film Festival 2018?
[A]Pune
[B]NewDelhi
[C]Kochi
[D]Mumbai

 

3.The Singchung Bugun Village Community Reserve (SBVCR) has won the India Biodiversity Award 2018 in the “Conservation of wildlife species” category. It is related to which state?
[A]Andhra Pradesh
[B]Arunachal Pradesh
[C]Himachal Pradesh
[D]Madhya Pradesh

 

4.Which city to host the main event of 4th International Yoga Day celebrations (IDY-2018)?
[A]Dehradun
[B]New Delhi
[C]Nagpur
[D]Pune

 

5.Who has become the first Indian to be honoured with the Linnean Medal in Botany?
[A]Sharachandra Lele
[B]Kamaljit S. Bawa
[C]R Siddappa Setty
[D]P S Mathur

 

6.Which Indian cartoonist has won the international award in the best caricature category at the 2018 World Press Cartoon awards?
[A]Chackalethu John Yesudass
[B]Aseem Trivedi
[C]Thomas Antony
[D]Satish Acharya

 

7.Patanjali has tied up with which telecom company to launch Swadeshi Samriddhi SIM cards?
[A]BSNL
[B]Reliance Jio
[C]Vodafone
[D]Airtel

 

8.Who has been appointed as the new Deputy National Security Advisor (NSA)?
[A]Geeta Shrivastav
[B]Manoj Malhotra
[C]Pankaj Saran
[D]Nikunj Khanna

 

9.Which state government has recently declared official symbols for the state?
[A]Telangana
[B]Mizoram
[C]Tripura
[D]Andhra Pradesh

 

10.The 23rd European Union Film Festival (EUFF-2018) has started in which city?
[A]Visakhapatnam
[B]Hyderabad
[C]NewDelhi
[D]Thrissur

 

 

 

 

Competitive Exams Coaching :
Education World is providing comprehensive, expert and high level coaching for All Competitive Exams . Highly qualified faculty of each subject of Competitive Exams i.e Maths , Reasoning, English, General awareness is available at Education World .

Faculty members provide coaching using latest techniques along with that there is excellence study material prepared by highly qualified and experience staff. Regular practice tests for All Competitive Exams are also conducted. As per the need of students doubt clearance classes are also provided to All Competitive Exams students.

The tricks and shortcut methods being taught in Education World are very helpful to the students to crack Competitive Exams. Besides this, Individual attention is paid to each and every student. The students are provided with assignments and worksheets as their pattern.

As the mission of Education World is to impart value based education to one and all at affordable cost. So very low fee is charged from the students. The infrastructure of Education World is ultra modern and the faculty members are also using projector methods for teaching the students.
The vision of Education World is to shape up future leaders in all spheres of life. Education World has given uncountable selections since its inception w.e.f 26 May 2014 along with producing toppers in various competitive exams and education world will keep doing good work for the society in the coming years.

 

 

 

1. D
2. B
3. B
4. A
5. B
6. C
7. A
8. C
9. D
10. C

View Answers

 

 

Online Test Series for Bank/SSC 

Click here for more Government Jobs

Quote of the Day

Previous year Question Papers for all competitive exams

Click here to view some Achievements of Education World  

English Study Material for Banking/SSC

Quantitative Aptitude Study Material for Banking/SSC

Reasoning Study Material for Banking/SSC

G.K  Material for Banking/SSC

Follow us on Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *