GK Questions for IBPS PO 2018 & others Bank Exams ,SSC Exams,Govt. Exams etc

GK Questions for IBPS PO 2018

GK Questions for IBPS PO 2018 ,Current Affairs for Bank Exams ,September Current Affairs ,Daily GK Questions for IBPS RRBs 2018 ,Daily GK Questions for IBPS RRBs 2018 , Current Affairs for IBPS RRBs 2018 , GK for Bank Exams 2018,GK Questions for Bank Exams 2018,Daily Current Affairs,Current Affairs ,Current Affairs Questions, DAILY GK, DAILY GK UPDATES ,Important GK Questions, MCQs on G.K ,General Knowledge Questions ,GK Questions, September GK

GK Questions for IBPS PO 2018 :These questions are based on national and international current events. Read these questions to enhance your knowledge and to crack competitive exams like IBPS PO 2018, IBPS RRBs ,SSC Exams, IBPS Clerk 2018, IAS, UPSC, PCS,  Railway Exams and  etc. Best of luck from Education World…………….

GK Questions for IBPS PO 2018

GK Questions for IBPS PO 2018

1. Who of the following Indians have received the 2018 Ramon Magsaysay Award?
[A] Deepa Joshi and Nileema Mishra
[B] Kulendi Francis and Anshu Gupta
[C] Sanjiv Chaturvedi and Anshu Gupta
[D] Bharat Vatwani and Sonam Wangchuk

 

2. Who has been sworn-in as the first female high court Chief Justice in Pakistan?
[A] Tahira Safdar
[B] Maria Hassan
[C] Riffat Quraishi
[D] Asifa Ulfah

 

3. Rikako Ikee, who has become the first female athlete to be named the Most Valuable Player (MVP) at Asian Games, is from which country?
[A] North Korea
[B] Japan
[C] South Korea
[D] China

 

4. Which Indian sportsperson was the India’s flag-bearer at the closing ceremony in the 18th Asian Games?
[A] Bajrang Punia
[B] Rahi Sarnobat
[C] Rani Rampal
[D] Vinesh Phogat

 

5. The joint military exercise “Rapid Trident 2018” has started in which country?
[A] Russia
[B] Ukraine
[C] China
[D] Mongolia

 

6. Which country has taken over the chairmanship of the 5th Summit of BIMSTEC?
[A] Myanmar
[B] Bangladesh
[C] India
[D] Sri Lanka

 

7. The book “No Spin” is the autobiography of which veteran cricketer?
[A] Anil Kumble
[B] Muttiah Muralitharan
[C] Shane Warne
[D] Bishan Singh Bedi

 

8. Which technological giant has launched Project Navlekha to help Indian vernacular news publishers to take their content online?
[A] Infosys
[B] Google
[C] Facebook
[D] Wipro

 

9. On which date, the 2018 National Sports Day (NSD) was observed recently?
[A] August 27
[B] August 29
[C] August 28
[D] August 26

 

10. Which country is host to the multi-national counter-terror exercise “SCO Peace Mission 2018”?
[A] Uzbekistan
[B] Russia
[C] China
[D] Kazakhstan

 

 

 

Competitive Exams Coaching :
Education World is providing comprehensive, expert and high level coaching for All Competitive Exams . Highly qualified faculty of each subject of Competitive Exams i.e Maths , Reasoning, English, General awareness is available at Education World .

Faculty members provide coaching using latest techniques along with that there is excellence study material prepared by highly qualified and experience staff. Regular practice tests for All Competitive Exams are also conducted. As per the need of students doubt clearance classes are also provided to All Competitive Exams students.

The tricks and shortcut methods being taught in Education World are very helpful to the students to crack Competitive Exams. Besides this, Individual attention is paid to each and every student. The students are provided with assignments and worksheets as their pattern.

As the mission of Education World is to impart value based education to one and all at affordable cost. So very low fee is charged from the students. The infrastructure of Education World is ultra modern and the faculty members are also using projector methods for teaching the students.
The vision of Education World is to shape up future leaders in all spheres of life. Education World has given uncountable selections since its inception w.e.f 26 May 2014 along with producing toppers in various competitive exams and education world will keep doing good work for the society in the coming years.

 

 

 

1. D
2. A
3. B
4. C
5. B
6. D
7. C
8. B
9. B
10. B

View Answers

 

 

Online Test Series for Bank/SSC 

Click here for more Government Jobs

Quote of the Day

Previous year Question Papers for all competitive exams

Click here to view some Achievements of Education World  

English Study Material for Banking/SSC

Quantitative Aptitude Study Material for Banking/SSC

Reasoning Study Material for Banking/SSC

G.K  Material for Banking/SSC

Follow us on Facebook

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *