GK Questions for SBI Clerk 2018, Railway Exams and all other Competitive Exams

GK Questions for SBI Clerk 2018

GK Questions for SBI Clerk 2018 /Current Affairs for SBI Clerk 2018 /Current Affairs March 2018 /Daily Current Affairs /Current Affairs / Current Affairs Questions / DAILY GK / DAILY GK UPDATES / Important GK Questions/ MCQs on G.K / General Knowledge Questions /GK Questions

GK Questions for SBI Clerk 2018 : These questions are based on national and international current events. Read these questions to enhance your knowledge and to crack competitive exams like Railway Exams, SBI Clerk Exam and  etc. Best of luck from education world…………….

GK Questions for SBI Clerk 2018

GK Questions for SBI Clerk 2018

Q1. ISRO successfully launched the GSLV-F08 carrying the GSAT6A communication satellite from Satish Dhawan Space Centre (SDSC) in Sriharikota, Andhra Pradesh. What is the meaning of “G” in GSLV?
(a) Geosynchronous
(b) Geography
(c) General
(d) Genuine

 

Q2. Union Minister for Food Processing Industries Harsimrat Kaur Badal has inaugurated the first mega food park of the state at Roopangarh village in-
(a) Maharashtra
(b) Gujarat
(c) West Bengal
(d) Rajasthan

 

Q3 The RBI has imposed a monetary penalty of Rs. 58.9 crore on ______________ for non-compliance with the directions issued by the RBI on direct sale of securities from its Held To Maturity (HTM) portfolio and specified disclosure in this regard.
(a) IDFC Bank
(b) Axis Bank
(c) ICICI Bank
(d) HDFC Bank

 

Q4. In which of the following city, Asia’s largest tulip garden Indira Gandhi Memorial Tulip Garden was opened recently for visitors?
(a) Srinagar
(b) Jaipur
(c) Chandigarh
(d) Darjeeling

 

Q5. World Tuberculosis Day is organized on _________________ to raise public awareness about the devastating health, social and economic consequences of tuberculosis (TB) and to step up efforts to end the global TB epidemic.
(a) 28 March
(b) 26 March
(c) 22 March
(d) 24 March

 

Q6. The theme of World Tuberculosis Day 2018 is _______________.
(a) Reach the 3 million to End TB
(b) None of the given theme is true
(c) United to End TB
(d) Wanted: Leaders for a TB-free world

 

Q7 Which state government has unveiled the State flag (nada dhwaja) for the state?
(a)Karnataka
(b)AndhraPradesh
(c)Telangana
(d)WestBengal

 

Q8 Who has re-elected as President of Nepal for a second term in office with an overwhelming majority?
(a) Arzu Rana Deuba
(b) Kumari Laxmi Rai
(c) Onsari Gharti Magar
(d) Bidya Devi Bhandari

 

Q9. Name the newly nominated first-ever female director of the Central Intelligence Agency (CIA)?
(a) Gina Haspel
(b) Christine Lagarde
(c) Michelle Bachelet
(d) Christiane Amanpour

 

Q10. Name the person, who was appointed as acting chairman of the National Green Tribunal (NGT)?
(a) Jawad Rahim
(b) Indu Bhushan
(c) Krishnaswamy Vijay Raghavan
(d) JS Rajput

 

 

Competitive Exams Coaching :
Education World is providing comprehensive, expert and high level coaching for All Competitive Exams . Highly qualified faculty of each subject of Competitive Exams i.e Maths , Reasoning, English, General awareness is available at Education World .

Faculty members provide coaching using latest techniques along with that there is excellence study material prepared by highly qualified and experience staff. Regular practice tests for All Competitive Exams are also conducted. As per the need of students doubt clearance classes are also provided to All Competitive Exams students.

The tricks and shortcut methods being taught in Education World are very helpful to the students to crack Competitive Exams. Besides this, Individual attention is paid to each and every student. The students are provided with assignments and worksheets as their pattern.

As the mission of Education World is to impart value based education to one and all at affordable cost. So very low fee is charged from the students. The infrastructure of Education World is ultra modern and the faculty members are also using projector methods for teaching the students.
The vision of Education World is to shape up future leaders in all spheres of life. Education World has given uncountable selections since its inception w.e.f 26 May 2014 along with producing toppers in various competitive exams and education world will keep doing good work for the society in the coming years.

 

 

 

 

1. a
2. d
3. c
4. a
5. d
6. d
7. a
8. d
9. a
10. a

View Answers

 

 

 

Online Test Series for Bank/SSC 

Click here for more Government Jobs

Quote of the Day

Previous year Question Papers for all competitive exams

Click here to view some Achievements of Education World  

English Study Material for Banking/SSC

Quantitative Aptitude Study Material for Banking/SSC

Reasoning Study Material for Banking/SSC

G.K  Material for Banking/SSC

Follow us on Facebook

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *