Importance Question on Reproduction in Organisms (Biology) for +2 Class

Importance Question on Reproduction in Organisms

Importance Question on Reproduction in Organisms (Biology)/ Previous Year asked  Important Questions on Reproduction in Organisms (Biology)/ Top Ten Questions on Reproduction in Organisms (Biology)

Top ten questions on Reproduction in Organisms (Biology) for +2 Medical  ,NEET and all other +1,+2 base  exams .

Important questions on Reproduction in Organisms : ” Reproduction in Organisms “ is extremely important topic of Biology  for students of 10+2 (Medical ) class .The objective questions on ” Reproduction in Organisms ” (Biology) with answers for 10+2 Class are very important for various competitive Exams like NEET, BSC agriculture ,  etc.

 

Importance Question on Reproduction in Organisms

 Importance Question on Reproduction in Organisms

 

1. In this method Parents cell divides into many daughter cells.
a. Fission
b. Binary fission
c. Multiple fission
d. Budding

2. Pericarp is the —— of the fruit.
a. leaf
b. wall
c. stem
d. root

3. What is meiocyte?
a. The cell undergoes meiosis
b. The cell undergoes mitosis
c. Both a and b
d. None of the above.

4. Juvenile phase represents the period of …………….. .
a. Growth
b. Death
c. Birth
d. None

5. All individuals produced as genetically identical are-
a. clone
b. off spring
c. fission
d. moneociuos

6. Sexual reproduction involves—division.

a. mitotic
b. meiotic
c. meiosis at some stages
d. None of the above.

7. In yeast cell division results in a small cell called ……………… .
a. off spring
b. bud
c. clone
d. branch

8. Multiple fission occurs in this organism ………… .
a. Paramecium
b. Plasmodium
c. Amoeba
d. All the above

9. In this plant, the site of origin of new plants is node.
a. Potato tuber
b. Onion bulb
c. Rhizome ginger
d. All the above

10. If the gametes are similar in their appearance they are called as ………… .
a. anisogametes
b. isogametes
c. Homogametes
d. Both c and b

 

Coaching by Education World

Education World is providing comprehensive, expert and high level coaching for +1 and +2(Non-medical,Medical).Highly qualified and experienced faculty of each subject of Physics, Chemistry, Maths, Biology is available in Education World.

Faculty members provide coaching using latest techniques along with that there is excellence study material prepared by highly qualified and experience staff. The excellent study material, assignments & worksheets prepared by the faculty of Education World are provided free to its regular students. Practice Tests and Mock Tests are conducted at fixed intervals. Doubt Clearance Classes are also provided to the students.

The tricks and shortcut methods being taught in Education World are very helpful to the students. Besides this, Individual attention is paid to each and every student. The students are provided with assignments and worksheets as their pattern.

As the mission of Education World is to impart value based education to one and all at affordable cost. So very low fee is charged from the students. The infrastructure of Education World is ultra modern and the faculty members are also using projector methods for teaching the students.
The mission of Education World is to impart value-based education to one and all at affordable cost. Therefore, very low fee is charged from students.

The vision of Education World is to shape up future leaders in all spheres of life.

 


1. c
2. b
3. a
4. a
5. a
6. b
7. b
8. d
9. d
10. d
View Answers

 

 

+2 Class Physics Study Material
+2 Class Chemistry Study Material
+2 Class Biology Study Material
+2 Class Mathematics Study Material

+1 Class Mathematics Study Material

All About JEE (Advanced & Mains)
All About NEET
All About NDA

Quote of the Day

Follow us on Facebook

Click here for Government Jobs

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *