Important Question on Human Body for all Competitive Exams.

Important Question on Human Body

Important Question on Human Body :“Human Body” is a very important and scoring topic for students who are preparing for competitive exams like PCS/SSC (CGL / MTS), army clerk,Punjab -central govt test,CAT,MAT,ppsc,upsc ant etc.

Important Question on Human Body

Important Question on Human Body for all Competitive Exams.

1. Total number of bones in a newly born baby are:
a) 206
b) 300
c) 306
d) 100

2. The vertebral formula in man is?
a) C7 T5 L5 S4 C1
b) C7 T12 L5 S5 C4
c) C7 T12 L5 S5 C4
d) C5 T7 L12 S4 C5

3. The most complex part of human brain is:
a) Cerebellum
b) Hypothalamus
c) Pituitary Gland
d) Cerebrum

4. The Neuro-sensory layer of eye is?
a) Cornea
b) Sclera
c) Retina
d) Iris

5. Humans have –
a) Binocular Vision
b) Monocular Vision
c) Binocular and color vision
d) None of these

6. The most flexible joints in Human body are?
a) Cartilaginous Joints
b) Fixed Joints
c) Bars & Socket Joints
d) All of the above

7. Brain is lodged inside?
a) Skull
b) Cranium
c) Vertebral Column
d) Hypothalamus

8. Number of spinal nerves in human body are:
a) 12 pairs
b) 10 pairs
c) 31 pairs
d) 37 pairs

9. Longest cell of human body is?
a) Neuron
b) Muscle Cell
c) Clan cell
d) Liver cell

10. Number of neurons in human brain are:
a) 100 billion
b) 100 million
c) 1000 billion
d) 10,000 billion

 

Competitive Exams Coaching :
Education World is providing comprehensive, expert and high level coaching for All Competitive Exams . Highly qualified faculty of each subject of Competitive Exams i.e Maths , Reasoning, English, General awareness, is available at Education World .

Faculty members provide coaching using latest techniques along with that there is excellence study material prepared by highly qualified and experience staff. Regular practice tests for All Competitive Exams are also conducted. As per the need of students doubt clearance classes are also provided to All Competitive Exams students.

The tricks and shortcut methods being taught in Education World are very helpful to the students to crack Competitive Exams. Besides this, Individual attention is paid to each and every student. The students are provided with assignments and worksheets as their pattern.

As the mission of Education World is to impart value based education to one and all at affordable cost. So very low fee is charged from the students. The infrastructure of Education World is ultra modern and the faculty members are also using projector methods for teaching the students.
The vision of Education World is to shape up future leaders in all spheres of life. Education World has given uncountable selections since its inception w.e.f 26 May 2014 along with producing toppers in various competitive exams and education world will keep doing good work for the society in the coming years.

 

1 = c
2 = c
3 = d
4 = c
5 = c
6 = c
7 = b
8 = c
9 = a
10 =a

View Answers

Click here for General Study Material 

Click here for CSAT Study Material

English Study Material

Quantitative Aptitude Study Material

Reasoning Study Material

G.K  Material for Banking

Computer Study Material

Click here for G.K & Computer Quiz for all Competitive Exams

Quote of the Day

Previous year Question Papers for all competitive exams

Follow us on Facebook

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *