Important Question on PUZZLES (Reasoning) for all Competitive Exams

Important Question on PUZZLES

Important Question on PUZZLES (Reasoning) on 1st November 2017 for all upcoming competitive exams.

Important Question on PUZZLES (Reasoning) /PUZZLES  Reasoning Miscellaneous Questions/ Previous Year Important Questions of PUZZLES (miscellaneous)/ Top Ten Questions of PUZZLES

Important Question on PUZZLES (Reasoning)  is a very important topic of Verbal Reason.We are here with TOP TEN Questions of PUZZLES for Today. These PUZZLES are very important and scoring for the students who are preparing for upcoming Bank Exams like IBPS RRBs, IBPS PO and other competitive Exam  (SSC CGL MAINS, PCS, IAS, IB, NICL, ETC.).

 

Important Question on PUZZLES

Important Question on PUZZLES

Directions (1-5): Study the following information carefully and answer the given questions:
Eight employees I, J, K, L, M, N, O and P worked in different banks, viz BOB, BOI Dena Bank, UBI, OBC, Indian Bank, Corporation Bank and UCO Bank but not necessarily in the same order. There are five male the three female in this group. They live in Jaipur, Delhi, Noida, Kanpur, Patna, Ranchi, Gurgaon and Ghaziabad but not necessarily in the same order. No male live in Ranchi and Kanpur.P works in Indian Bank from Ghaziabad. The one who worked in Corporation Bank is neither from Noida nor from Kanpur. J works in OBC and his sister K works in Dena Bank from Jaipur. The one who lives in Delhi works in BOB. The one who live in Noida is not a female. L works in UBI and her friend works in BOB. N is from Gurgaon and does not work either in Corporation Bank or UCO Bank. The one who works in UCO Bank lives neither in Patna nor in Noida. P lives in Kanpur. I does not live in Patna.

Q1.Which of the following groups is a group of female ?
(a)J, N, K
(b)L, N, P
(c)K, N, P
(d)S, N, R
(e)None of these

Q2.Who among the following live in Ranchi?
(a) M
(b) L
(c) P
(d) K
(e)None of these

Q3.Which of the following combinations is true?
(a) I – UBI – Ranchi
(b) O – Corporation Bank – Noida
(c) K – UCO Bank – Jaipur
(d) J – OBC – Noida
(e)None of these

Q4.Who among the following work in BOB?
(a) I
(b) P
(c) L
(d) N
(e)None of these

Q5.J belongs to which of the following cities?
(a) Delhi
(b) Ranchi
(c) Noida
(d) Gurgaon

Important Question on PUZZLES

Directions (6-10): Study the information carefully and answer the questions given below.
Eight candidate P, Q, R, s, T, U, V and W are sitting in a row facing towards north direction for the selection test in Career Power Institute but not necessary in the same order. No two successive candidates are sitting together according to alphabetical order. For Example: P does not sit with Q; similarly, Q does not sit with R and so on. They all have different subjects like GK, History, Hindi, Computer, Reasoning, Geography, English, and Math but not necessary in the same order.
Either S or Q sits at the extreme end of the row. P’s subject is Math and sits second from the left end of the row.S sits third to left of one whose subject is English. Q sits third to left of V whose subject is Geography. V does not sit any of the extreme end of the line. The one whose subject is Reasoning sits second to left of U. T does not sit any of the extreme end of the line. The one whose subject is Computer is immediate neighbor of Q. U’s subject is not Computer. The one whose subject is Hindi sits second to right of one whose subject is GK.

Q6. Which of the following candidate is sitting third to the right of one whose subject is Computer?
(a) T
(b) V
(c) R
(d) Q
(e) U

Q7. How many candidate(s) sit between S and T?
(a) One
(b) Two
(c) Three
(d) More than three
(e) None of these

Q8. Which of the following is S’s subject?
(a) Reasoning
(b) Hindi
(c) GK
(d) Computer
(e) None of these

Q9. Who among following sits immediate left of B?
(a) P
(b) The one whose subject is Hindi
(c) W
(d) The one whose subject is Geography.
(e) U

Q10. Whose subject is Computer?
(a) S
(b) P
(c) U
(d) Q
(e) W

 

Important Question on PUZZLES

Directions (11-15): Study the following information carefully and answer the question given below-

M, N, O, P, A, B, C and D are eight people sitting around a circular table with some of them are facing towards the centre while some are facing opposite to centre. M sits second to the left of D. Two persons sit between M and O. C sits third to the right of O. N sits second to the right of B. N does not sit adjacent to C. Both the immediate neighbour of B faces the same direction as B ( the same direction means if B faces towards the centre then both neighbour of B faces towards the centre and vice-versa). The immediate neighbour of O faces opposite direction (Opposite direction means if one neighbour of O faces towards the centre then other faces opposite to centre and vice-versa). N and P face each other. A sits immediate right of P.

Q11. Which one of the following sits opposite to D?
(a) P
(b) W
(c) Y
(d) X
(e) None of these.

Q12. Which one of the following sits immediate left of D?
(a) Y
(b) M
(c) X
(d) N
(e) None of these

Q13. How many persons are there between D and B, when counted from the left of D?
(a) Four
(b) Two
(c) Three
(d) More than Four
(e) None

Q14. Who sits opposite to O?
(a) N
(b) M
(c) X
(d) Y
(e) None of these

Q15. What is the position of C with respect to O?
(a) Fourth to the left
(b) Third to the right
(c) Second to the left
(d) Second to the right
(e) None of these

 

 

Coaching  for Bank PO/ Clerk:

Education World is providing comprehensive, expert and high level coaching for Bank Exams . Highly qualified faculty of each subject of Bank Exams i.e Maths , Reasoning, English, Banking awareness and General awareness is available at education world .

Faculty members provide coaching using latest techniques along with that there is excellence study material prepared by highly qualified and experience staff. Regular practice tests for Bank Exams students are also conducted. As per the need of students doubt clearance classes are also provided to Bank Examsstudents.
The tricks and shortcut methods being taught in Education World are very helpful to the Bank Exams  students to crack Bank Exams Exam. Besides this, Individual attention is paid to each and every student. The students are provided with assignments and worksheets as their pattern.

As the mission of Education World is to impart value based education to one and all at affordable cost. So very low fee is charged from the students. The infrastructure of Education World is ultra modern and the faculty members are also using projector methods for teaching the students.

The vision of Education World is to shape up future leaders in all spheres of life. Education World has given uncountable selections since its inception w.e.f 26 May 2014 along with producing toppers in various competitive exams and education world will keep doing good work for the society in the coming years.

 

1. (c)
2. (b)
3. (d)
4. (a)
5. (c)
6. (c)
7. (d)
8. (a)
9. (e)
10.(e)
11.(c)
12.(d)
13.(b)
14.(c)
15.(b)

View Answers

 

Online Test Series for Bank/SSC 

English Study Material for Banking

Quantitative Aptitude Study Material for Banking

Reasoning Study Material for Banking

G.K  Material for Banking

Follow us on Facebook

Click here to view some Achievements of Education World  

Click here to view some Achievements of Education World  

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *