Important Questions on Cellular Respiration (Biology) for +1 Medical Class

Important Questions on Cellular Respiration

Important Questions on Cellular Respiration/ Previous Year Important Questions on Cellular Respiration (Biology)/ Top Ten Questions on Cellular Respiration (Biology)

Important Questions on Cellular Respiration: “Cellular Respiration “ is extremely important topic of Biology  for students of 10+1 (Medical ) class .The objective questions on “Cellular Respiration” (Biology) with answers for 10+1 Class are very important for various competitive Exams like NEET, BSC agriculture ,  etc.

Top ten questions of Cellular Respiration (Biology) for +1 Medical  ,NEET and all other +1,+2 base  exams .

Important Questions on Cellular Respiration

 

Important Questions on Cellular Respiration

Important Questions on Cellular Respiration

1. End product of aerobic respiration are :
a) sugar and oxygen
b) carbon dioxide, water, and energy
c) carbon dioxide and energy
d) water and energy

2. Oxidative phosphorylation is production of:
a) ATP in photosynthesis
b) ATP in Respiration
c) NADPH in Photosynthesis
d) NADPH in respiration

3. End product of glycolysis :
a) Acetyl CoA
b) Pyruvic acid
c) Glucose 1-phosphate
d) Fructose 1-phosphate

4. In alcohol fermentation:
a) triose phosphate is the electron donor while acetyldehyde is the electron acceptor
b) there is no electron donar
c) oxygen is the electron acceptor
d) triose phosphate is the electron donar while pyruvic acid is the electron acceptor

5. EMP can produce a total of:
a) 6 ATP
b) 8 ATP
c) 24 ATP
d) 38 ATP

Important Questions on Cellular Respiration

6. The overall goal of glycolysis, Krebs cycle and the electron transport system is the formation of  :
a) ATP in one large oxidation reaction
b) Sugars
c) ATP in small stepwise units
d) Nucleic acids

7. During which stage in the complete oxidation of glucose are the greatest number of ATP molecules formed from ADP?
a) Kreb’s cycle
b) Glycolysis
c) Electron transport chain
d) Conversion of pyruvic acid to acetyl CoA

8. Which of the following is the key intermediate compound linking glycolysis to the Kreb’s cycle?
a) malic acid
b) pyruvic acid
c) acetyl CoA
d) ATP

9. How many ATP molecules are produced by the aerobic oxidation of one molecule of glucose?
a) 8
b) 30
c) 36
d) 38

10. R. Q. is ………….
a) C/ N
b) N/C
c) CO2/O2
d) O2/ CO2

 

 

Coaching by Education World

Education World is providing comprehensive, expert and high level coaching for +1 and +2(Non-medical,Medical).Highly qualified and experienced faculty of each subject of Physics, Chemistry, Maths, Biology is available in Education World.

Faculty members provide coaching using latest techniques along with that there is excellence study material prepared by highly qualified and experience staff. The excellent study material, assignments & worksheets prepared by the faculty of Education World are provided free to its regular students. Practice Tests and Mock Tests are conducted at fixed intervals. Doubt Clearance Classes are also provided to the students.

The tricks and shortcut methods being taught in Education World are very helpful to the students. Besides this, Individual attention is paid to each and every student. The students are provided with assignments and worksheets as their pattern.

As the mission of Education World is to impart value based education to one and all at affordable cost. So very low fee is charged from the students. The infrastructure of Education World is ultra modern and the faculty members are also using projector methods for teaching the students.
The mission of Education World is to impart value-based education to one and all at affordable cost. Therefore, very low fee is charged from students.

The vision of Education World is to shape up future leaders in all spheres of life.

 

 

 

 

1.b
2.b
3.b
4.d
5.b
6.c
7.a
8.c
9.d
10.c

View Answers

 

 

 

+1 Class Physics Study Material
+1 Class Chemistry Study Material
+1 Class Biology Study Material
+1 Class Mathematics Study Material

+2 Class Mathematics Study Material

All About NEET

All About JEE (Advanced & Mains)

All About NDA

Quote of the Day

Follow us on Facebook

Click here for Government Jobs

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *