SENTENCE IMPROVEMENT FOR BANKING, SSC ,PCS AND ALL OTHER COMPETITIVE EXAMS

SENTENCE IMPROVEMENT

SENTENCE IMPROVEMENT /SENTENCE IMPROVEMENT QUESTIONS / SENTENCE IMPROVEMENT QUESTIONS FOR COMPETITIVE EXAMS /SENTENCE IMPROVEMENT QUESTIONS FOR BANKING /SENTENCE IMPROVEMENT QUESTIONS FOR BANK EXAMS / SENTENCE IMPROVEMENT QUESTIONS FOR SSC EXAMS

SENTENCE IMPROVEMENT are asked in every Competitive exams. Most of the questions asked in SSC , UPSC,PCS, Bank exams are based on the grammar usage.SENTENCE IMPROVEMENT for all upcoming Competitive Exams like IBPS PO/ Clerk, IBPS RRB, SBI, SSC CGL \ CHSL\ MTS, PCS, UPSC, IAS ,etc.

SENTENCE IMPROVEMENT QUESTIONS

 

SENTENCE IMPROVEMENT ASKED IN PREVIOUS YEARS

Directions: In the following questions, a sentence/ part of the sentence is printed in bold. Below are given alternatives which may improve the bold part. Choose the correct alternative. In case no improvement is needed, your answer is No Improvement.

 

Q1.We have no less than a thousand students in our College.

(a)not less

(b)no less

(c)no fewer

(d)No improvement

 

Q2.Too little is known by this time about possible side effects of the drug.

(a)presently

(b)In the end

(c)before hand

(d)No improvement

 

Q3.The loud and incessant chatter worries your father who is trying to concentrate.

(a)aggravates

(b)annoys

(c)irritates

(d)No improvement

 

Q4.Birds sit on the boughs of trees In my garden and with their sweet notes fill the air with music.

(a)fill their sweet notes in the air

(b)by their sweet notes All the air

(c)fill the air by their sweet notes

(d)No improvement

 

Q5. Many a man would welcome the opportunity.

(a)Many man

(b)A many man

(c)Many a men

(d)No improvement

 

Q6.I prefer to ride than to walk.

(a) riding to walking

(b)ride to walk

(c) riding than walking

(d) No Improvement

 

Q7.The newspaper provides more international news than domestic.

(a) national

(b)alien

(c) provincial

(d)No improvement

 

Q8.He backed out of the agreement.

(a)gave his full support

(b)reconsidered the point

(c)withdrew his support from

(d) went through the back door

 

Q9.He did not know the answer, i did not neither.

(a)neither did I

(b)either did I

(c)neither have I

(d)No improvement

 

Q10.Do you remember his phone number I don’t suspect so.

(a)don’t think

(b)don’t thing

(c)may think

(d)No improvement

 

 

 

 

 

 

Competitive Exams Coaching :
Education World is providing comprehensive, expert and high level coaching for All Competitive Exams . Highly qualified faculty of each subject of Competitive Exams i.e Maths , Reasoning, English, General awareness, is available at Education World .

Faculty members provide coaching using latest techniques along with that there is excellence study material prepared by highly qualified and experience staff. Regular practice tests for All Competitive Exams are also conducted. As per the need of students doubt clearance classes are also provided to All Competitive Exams students.

The tricks and shortcut methods being taught in Education World are very helpful to the students to crack Competitive Exams. Besides this, Individual attention is paid to each and every student. The students are provided with assignments and worksheets as their pattern.

As the mission of Education World is to impart value based education to one and all at affordable cost. So very low fee is charged from the students. The infrastructure of Education World is ultra modern and the faculty members are also using projector methods for teaching the students.
The vision of Education World is to shape up future leaders in all spheres of life. Education World has given uncountable selections since its inception w.e.f 26 May 2014 along with producing toppers in various competitive exams and education world will keep doing good work for the society in the coming years.

 

 

  1. c
  2. a
  3. c
  4. c
  5. d
  6. a
  7. a
  8. c
  9. a
  10. a
View Answers
English Study Material

Quantitative Aptitude Study Material

Reasoning Study Material

G.K  Material for Banking

Computer Study Material

Click here for G.K & Computer Quiz for all Competitive Exams

Click here for General Study Material 

Click here for CSAT Study Material

Quote of the Day

Previous year Question Papers for all competitive exams

Follow us on Facebook

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *