Sentence Improvement

Sentence Improvement  (English) for all upcoming competitive exams.

Directions: In each of the following questions, a part of the sentence is italicised. Below are given alternatives to the italicised part which may improve the sentence. Choose the correct alternative. If no improvement is needed, mark your answer as ‘No improvement’

1. He fled from the country lest he should be arrested for his misdeeds.
(a) fled off
(b) fled
(c)  fled out of
(d) No improvement

2. Having finished the book, it was put away by him.
(a) he put it away
(b) it was being put by him
(c) it was putting by him
(d) No improvement

3. A well behaved boy is always obedient towards his parents.
(a) for his parents
(b) of his parents
(c) to his parents
(d) No improvement

4. When the thief heard the police siren, he showed a pair of clean heels.
(a) a clean pair of heels
(b) clean a pair of heel
(c) a pair of heel clean
(d) No improvement

5. When it was feared that the serfs might go too far and gain their freedom from serfdom, the Protestant leaders joined the princes at crushing them.
(a) to crush
(b) in crushing
(c) with crushing
(d) No improvement

6. Who do you think I was talking over the phone when you came to see me.
(a) who do you think I was taken
(b) who do you think I was taking with
(c) who do you think I was takling to
(d) No improvement

7. I told him clearly that he hadn’t ought to do that to me.
(a) ought not have done
(b) ought not done
(c) ought has not done
(d) No improvement

8. He is the best and popular actor of Bollywood.
(a) the popular
(b) the most popular
(c) the more popular
(d) No improvement

9. It is easy for children than for adults to learn a new language.
(a) as easy as children
(b) easy for child
(c) easier for children than
(d) No improvement

10. The strangers were heading into a serious disaster.
(a) for
(b) with
(c) along
(d) No improvement


1. b
2. a
3. c
4. a
5. b
6. c
7. a
8. b
9. c
10. a

View Answers

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *